Petrolul vrea antrenor din Liga 3. Schumacher, propus să preia banca ultimei clasate din Liga 1

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 18:19 Liga 3
Petrolul vrea antrenor din Liga 3.** Schumacher, propus să preia banca ultimei clasate din Liga 1

După ce l-a achiziționat pe Gabriel Matei din Liga 2, de la FC Academica Clinceni, Petrolul e pe cale să-și numească și un antrenor din ligile inferioare, tocmai din Liga 3. Mihai Stoichiță are șanse mici să rămână la Ploiești și după ultimul meci din acest an, cel de duminică de pe teren propriu cu ASA Târgu Mureș, iar noul manager sportiv al clubului din Liga 1 a venit cu o propunere surpriză. Ziarul Prahova scrie că Mario Nicolae îl vrea ca principal pe Constantin Schumacher, actualul tehnician al echipei SCM Pitești, ocupanta locului 7 din Seria a III-a a Ligii 3.

Noul manager sportiv al Petrolului se implică activ nu numai pentru aducerea de jucători noi la echipa lui Dan Capră, pentru care a perfectat deja trei transferuri (atacantul italian Michele Paolucci și fundașii Gabriel Matei și Constantin Mișelăricu), ci și în stabilirea componenței băncii tehnice prim-divizionarei. Pentru postul de antrenor principal l-a propus pe bunul său prieten Constantin Schumacher, iar ca „secund” este vehiculat numele spaniolul Angel Lopez Perez, fostul ajutor al lui Cosmin Contra. Noul staff tehnic al Petrolului ar urma să se preia echipa la începutul lunii ianuarie 2016, atunci când ploieștenii au programate deja două cantonamente în Antalya.

Constantin Schumacher (39 ani), deținător de Licență „PRO” din 2015, a antrenat până acum echipe ca Juventus București, CSM Râmnicu Vâlcea, Oțelul II Galați, Oțelul Galați (ca interimar) sau Astra II Giurgiu. Din luna octombrie a acestui an a preluat-o pe SCM Pitești și are obiectiv promovarea în Liga 2.

Schumacher a renunțat la 13 jucători și a achiziționat trei la SCM Pitești

Săptămâna trecută, Schumacher a renunțat la 13 jucători din lotul echipei din Pitești, iar, între timp, a bifat trei achiziții: atacantul Ciprian Tănasă (34 ani, ex Atletic Bradu) și mijlocașii Adrian Iamandi (20 ani, ex Atletic Bradu) și Ionuț Rădescu (ex Urban Titu). Cei trei jucători au semnat pe câte un an și jumătate și vor încerca să pună umărul la promovarea în Liga 2.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 18:19 Liga 3
Pe aceeași temă