Olimpia are un nou antrenor după ce Tibor Selymes a demisionat. Zoltan Ritli revine pe banca echipei sătmărene. Obiectivul care i s-a impus

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 20:20 Liga 3

Olimpia Satu Mare și-a găsit rapid un nou antrenor după ce Tibor Selymes a demisionat luni dimineață, după ce duminică seară a avut o întâlnire cu președintele Attila Karda. Înlocuitorul fostului fundaș al naționalei este Zoltan Ritli, adică un antrenor local, așa cum doreau suporterii echipei și autoritățile locale.

Zoltan Ritli (49 ani), unul dintre cei mai cunoscuți portari pe care i-a avut Steaua după Revoluție, a preluat Olimpia începând de astăzi, a condus în această seară primul antrenament și va avea ca obiectiv clasare pe unul dintre locurile 1-6, adică același obiectiv pe care Selymes, ulterior, nu și l-a mai asumat și care a dus la conflictul deschis dintre antrenor și președinte. Sătmăreanul Ritli acum vine la Olimpia după ce în partea a doua a campionatului trecut a pregătit-o în Liga 3 pe Recolta Dorolț, echipă pe care însă nu a reușit să o salveze de la retrogradare.

Fostul portar revine astfel la conducerea unei echipe sătmărene după ce în perioada 2002-2005 a antrenat de două ori Olimpia Satu Mare, dar și Oașul Negrești, ambele în Divizia B. Ritli a mai antrenat apoi pe Someșul Cărășeu și Victoria Apa, grupări pe care le-a dus în fruntea fotbalului județean, iar în sezonul 2015-2016 a fost principalul echipei FCM Baia Mare, nou-promovată în Liga 2. De la finalul lunii februarie a acestui an și până acum a pregătit-o pe Recolta Dorolț.

Potrivit informațiilor Liga2.ro, Zoltan Ritli îi va avea în stafful său tehnic pe Mircea Bolba, secund, și Mihai Ștețca, antrenor cu portarii. Președintele Attila Karda va rămâne în continuare în funcție, cu toate că este tot mai contestat și i s-a cerut demisia.

Informația numirii lui Zoltan Ritli la Olimpia este anunțată și pe pagina suporterilor sătmăreni „VoluntariOlimpiști”.

După 8 etape desfășurate în Liga 2, Olimpia Satu Mare se află pe locul 16, retrogradabil, doar cu 7 puncte, având două victorii, un egal, cinci înfrângeri și un golaveraj negativ: 5-15. În ultimele patru etape, echipa sătmăreană a înregistrat tot atâtea înfrângeri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 20:20 Liga 3
Pe aceeași temă