Fost antrenor cu portarii la Steaua, Marius Popa a promovat Luceafărul Oradea ca principal, dar renunță la meseria de A1: „Nu e de mine. Ce e prea mult, strică”

  • Marius Popa vrea să redevină antrenor cu portarii, cu toate că, sub interimatul lui, Luceafărul Oradea a promovat în Liga a II-a.
  • Cel care a făcut parte din staff-ul lui Mirel Rădoi îl laudă pe patronul echipei ce a câștigat Seria a 5-a din Liga a III-a, dar îl sperie deplasările lungi din sezonul viitor.


Marius Popa a început sezonul la Steaua, în staff-ul lui Mirel Rădoi. Erau gânduri de Champions League și titlu, dar totul s-a risipit după demisia lui Mirel Rădoi. A părăsit și el fosta campioană, odată cu Rădoi, și s-a întors acasă, la Luceafărul Oradea, în Liga a III-a.

Tot antrenori cu portarii a fost la început, doar că pe finalul campionatului Dan Dobai a fost demis și Marius Popa a fost instalat principal. Un „happy-end” pentru Popa și Luceafărul Oradea, care a promovat, profitând și de retragerea celor de la CSM Sighetu Marmației. „Am avut și echipă bună. Datorită grupului s-a promovat și a mai fost și munca lui Musznay și Dobai. Eu am fost mai mult cu atmosfera. Nu sunt modest, sunt realist. Oricare venea, în locul meu, ar fi fost la fel”, spune Marius Popa.

„Ai 30-35 de caractere și trebuie să-i împaci pe toți”

O promovare rapidă, după primele meciuri ca antrenor principal, ar fi pentru majoritatea tehnicienilor tineri „rampa de lansare” în branșă, dar nu și pentru fostul portar al naționalei. Acesta nu mai vrea să audă de treningul cu „A1”. „Eu am fost antrenor interimar. Nu vreau să continui în această meserie. Simt că nu e pentru mine. Ce e prea mult, strică. Am îndeplinit obiectivul, mă bucur că am putut să ajut și le mulțumesc că au avut încredere în mine, dar mă întorc la secția mea (râde). Vreau să continui să antrenez portarii. Acolo mă simt ca și peștele în apă. E bine să te întinzi doar cât ți-e plapuma”, spune, cu sinceritate, Popa, care nu credea că e așa de greu rolul de antrenor principal: „E foarte greu să fii antrenor principal. E atâta presiune. Acum mi-am dat seama. Ai 30-35 de caractere și trebuie să-i împaci pe toți. Deocamdată voi rămâne aici, dar dacă va fi vreo ofertă mai bună voi pleca”.

„Nu eram obișnuit să iau banii așa repede”

Luceafărul Oradea este susținută financiar de Ioan Blidaru, un om de afaceri care a reînceput să se ocupe de echipă în 2014. Încă din acest sezon, acesta a vrut să pregătească echipa pentru Liga a II-a și a adus mai mulți jucători experimentați, chiar cu trecut prin Liga I, cum e Salif Nogo, fostul fundaș al Astrei, Marius Feher sau Cristian Cigan.

„Echipa a fost puțin pregătită pentru Liga a II-a, de ceva vreme. Ar mai trebui doar câteva retușuri, nu cred că trebuie multe transferuri”, spune Marius Popa, care îl laudă pe finanțatorul echipei pentru că plătește jucătorii la timp. „Stabilitate financiară există. Omul vrea să bage bani și este foarte pasionat. Primele de joc le primeam în fiecare miercuri, după meciuri. I-am și spus că eu n-am fost obișnuit să iau banii așa repede (râde), glumește Popa, care se așteaptă la un sezon de Liga 2 care va găuri bugetele unor cluburi: „Va fi greu cu o singură serie. De la Oradea oriunde e departe. Doar Timișoara ce e mai aproape. Gândește-te la o deplasare la Brăilă. Trebuie să mergi cu două zile înainte de meci. Cel mai greu va fi pentru echipe să reziste financiar cu atâtea cheltuieli. Deplasările vor costa foarte mult”.

Un alt lucru interesant este faptul că, după ce s-au despărțit de Steaua, aproape toți „secunzii” lui Mirel Rădoi au reușit promovarea în Liga 2. Marius Popa a reușit această performanță de Luceafărul Oradea (Seria V), Daniel Oprița a promovat cu Juventus București (Seria II), în timp ce Nicolae Dică a terminat campionatul cu SCM Pitești (Seria III) la egalitate cu liderul CS Afumați, însă a fost dezavantajată de meciurile directe și a ratat promovarea.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FB Luceafărul Oradea
 

Pe aceeași temă