„Vrem să ne implicăm în creșterea generației următoare”

18 Mar. 2009, 17:06 Special

Astăzi, la stadionul “Sportul Studențesc” a fost prezentată competiția școlară “Cupa ISMB – Alege-ți Jucăria”, organizată de clubul din Regie în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Directorul executiv al alb-negrilor, Cristian Gheorghe, a trecut în revistă coordonatele generale ale competiției, precum și obiectivele acesteia, precizând că Sportul Studențesc dorește să se implice în creșterea generației următoare, proiectul dezvoltat având o puternică componentă socială.

“De aproximativ trei ani de zile, Sportul Studențesc și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au demarat o colaborare care acum chiar se încununează cu un succes notabil, o competiție la nivelul Municipiului București, în care s-au înscris peste 90 de echipe. Premiile sunt asigurate de parteneri, pornind de la mingi de fotbal, tricouri, șepcuțe și, bineînțeles, cupe și diplome. Valoarea totală a premiilor se ridică la 2.500 de euro. Sper ca după această ediție să atragem atenția mai multor companii comerciale care să contribuie anul viitor la mărirea cuantumului premiilor, astfel încât copiii să beneficieze de atenția cuvenită și competiția, în general, să crească. Așteptăm ca, alături de Sportul Studențesc și ISMB, o serie de companii să se implice în creșterea generației următoare. Nu neapărat de fotbaliști. Este vorba și de o parte socială a ceea ce începem să facem acum. Pe scurt, este simplu. Peste 1000 de copii, peste 90 de echipe, prima competiție după Revoluție de o asemenea anvergură”, a declarat Cristian Gheorghe.

La rândul său, reprezentantul ISMB, inspector Nicolae Milea, a ținut să sublinieze câteva aspecte privind activitatea elevilor participanți la competiție, precizând că activitatea școlară a acestora nu va fi afectată.

„Această acțiune se încadrează în preocuparea majorității cluburilor și a celor care sunt implicați în lumea fotbalistică de a selecționa și de a dezvolta baza de selecție. Legat de această ediție a Cupei „ISMB – Alege-ți Jucăria”, care noi am zis că este ediția I, deși ar fi al treilea an de desfășurare a acestei competiții în colaborare cu Sportul Studențesc, în ideea ca aceasta să se deruleze și în anii următori în această formă, să fie o continuare a ceea ce s-a început. Este adevărat, sincer să fiu, nu mă gândeam că o să avem atât de multe echipe înscrise. Am fost surprinși, dar e un lucru foarte bun care dovedește dorința copiilor de participa și de a practica fotbalul, în special, și de a practica sportul, în general. Din planificările jocurilor s-a avut în vedere ca acești copii să își desfășoare activitatea sportivă în afara orelor de curs. Acest aspect a fost luat în considerare la ședința tehnică în care s-a desfășurat tragerea la sorți a jocurilor, astfel că nu o să scoatem elevii de la ore în zilele de joi și vineri”, a spus Milea.

Valentin Soare, antrenor la Centrul de Copii și Juniori, organizator al competiției din partea Sportului Studențesc, a expus detaliile tehnice ale competiției, precum și programul de desfășurare al jocurilor.

„Anul acesta, la Cupa „ISMB – Alege-ți Jucăria”, s-au înscris un număr de 96 de echipe pe categorii de vârstă, de la clasa I până la clasa a VIII-a inclusiv, însumând un număr de aproximativ 1150 de copii. Competiția începe joi la ora 12.00 cu meciuri ale claselor a VII-a și a VIII-a, continuând vineri de la ora 8.00 la ora 18.00, deci jucăm toată ziua, sâmbătă 8.00-12.00, duminică 8.00-12.00. În prima parte a zilei vor fi semifinale, iar în intervalul 10.00-12.00 avem finalele. Competiția se desfășoară în sistem eliminatoriu. Pentru finale vom avea sprijinul unor foști și actuali jucători de valoare ai clubului Sportul Studențesc care vor acorda premiile echipelor câștigătoare. De asemenea, la această acțiune participă toți antrenorii Centrului de Copii și Juniori ai clubului. Jocurile se vor desfășura, în același timp, pe cele două terenuri sintetice din cadrul bazei", a spus Valentin Soare.

 

Sportul Studențesc nu se limitează doar la această manifestare. În perioada imediat următoare, clubul din Regie va demara o campanie socială în mass-media, iar pe 11 aprilie va avea loc o nouă preselecție națională prin care se dorește atragerea copiilor talentați, cu perspective în fotbal, cărora nu li s-au oferit încă o șansă reală.

Programul zilei de joi este rezervat claselor a VII-a și a VIII-a:
 

 



Ora

Meci

12.00

Școala 171 – Școala 192

79 – 147

12.30

12 – Cipariu

168 – 176

13.00

194 – 191

172 – 206

13.30

188 – Iorga

102 – 2

14.00

36 – Vlahuță

162 – 153

14.30

129 – 110

111 – 146

15.00

Titulescu – 124

Eminescu – 6

15.30

J. Monet – 280

173 – 5




18 Mar. 2009, 17:06 Special
Pe aceeași temă