VIDEO | O comună din județul Botoșani are teren de fotbal de 500.000 de euro. Iar investițiile vor continua: „Am depus la CNI o solicitare pentru o bază sportivă”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2019, 10:45 Special

După mulți ani de așteptare, în județul Botoșani s-a realizat un teren de fotbal cu suprafață sintetică. Nu însă în municipiul Botoșani, ci în comuna Stăuceni, aflată la circa 8 kilometri de orașul reședință de județ, în est, cu o populație de maximum 4.000 de locuritori. Investiția este de aproximativ 500.000 de euro și a fost realizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu primăria Stăuceni.

În aproximativ două săptămâni, noul teren de fotbal de la Stăuceni va putea fi utilizat, iar jucătorii echipei FC Botoșani vor putea efectua primele antrenamente acolo.

Lucrările au demarat în urma cu aproximativ un an și au fost realizate de către primăria Stăuceni, în regie proprie. Federația Română de Fotbal a venit cu gazonul sintetic care a costat aproximativ 400.000 de euro și care a fost adus din Franța.

„Sperăm ca, în cel mai scurt timp, terenul să fie apt pentru a-și desfășura activitățile sportive atât tineretul din comună, cât și cei care doresc să facă antrenamente sau să participe la diferite competiții. A trecut aproximativ un an de când am demarat proiectul. Majoritatea lucrărilor au fost făcute în regie proprie și de asta a durat mai mult. Contribuția primăriei a fost la partea de structură a terenului, iar Federația Română de Fotbal a venit cu gazonul. Din informațiile pe care le am, gazonul ajunge undeva la 400.000 de euro. Covorul a venit din Franța, iar granulele din Grecia. Contribuția noastră a fost de aproximativ 100.000 de euro”, a spus Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

Investițiile nu se opresc aici la Stăuceni

Investițiile în zonă vor continua anul viitor. Urmează să se realizeze încă un teren de fotbal cu gazon natural, vestiare, o tribună și o instalație de nocturnă.

„În afara acestui teren, Primăria Stăuceni a depus la Compania Națională de Investiții o solicitare pentru o bază sportivă tip 1. Este vorba de un teren de fotbal natural, un teren de minifotbal și unul multifuncțional, vestiare, parcare, împrejmuire și tot ce este nevoie”, a adăugat primarul comunei Stăuceni.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL 11 Oct. 2019, 10:45 Special
Pe aceeași temă