Viceprim-ministrul României anunță că, pe lângă Alexandria, și la Târgoviște se dorește construirea unui complex sportiv

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 20:00 Special

Construcția complexului sportiv din Teleorman, în valoare de peste 12 milioane de euro, a fost solicitată de Federația Română de Fotbal și de cea de Atletism, a declarat, miercuri, 19 iulie, viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor UE.

Ministrul Sevil Shhaideh, explicații despre stadionul din Teleorman: Construcția a fost cerută de Federația Română de Fotbal și de Atletism

„Nu vorbim despre un stadion, ci despre un complex sportiv, care are și piste de atletism și altele. Dacă discutăm de inițirea unui obiectiv de o asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, chiar și consilierii primului ministru, cei mai în măsură sunt cele două federații: Federația Română de Fotbal și cea de atletism. Mai există în pregătire un alt complex sportiv la Târgoviște, pentru a ne înscrie în aceasta rază de 100 de kilometri vizavi de București, pentru organizare de turnee. Dezvoltarea echilibrată nu se realizează doar în muncipiile poli de creștere. E timpul să încetăm cu aceste corelări, cu proveniența liderilor politici din anumite județe. Vorbim despre colectivități locale, beneficiari direcți”, a declarat, miercuri, viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Investiția în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Contribuția municipalității din oraș va fi de doar 1,38 milioane de lei (puțin peste 300.000 de euro), se mai arată într-un proiect de HG. Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafață construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiției este de 18 luni.

79.610 de locuitori are orașul Târgoviște, conform unui recensământ făcut în 2011

Referitor la stadionul din Craiova, aceasta a spus că s-a primit avizul ISU înainte de tragedia de la Colectiv, eveniment după care s-au modificat cerințele.

O pădure va fi defrișată pentru a face loc stadionului din Alexandria

Potrivit paginii de Facebook „Alexandria, Teleorman, Romania”, stadionul urmează să fie ridicat într-un parc în care s-au investit 65 de miliarde de lei vechi (6,5 milioane lei noi). Pădrea Vedea a fost reabilitată în urmă cu ceva timp, dar acum urmează să fie defrișată pentru a face loc arenei. Asta deși există soluția ca stadionul vechi să fie dărâmat și apoi reconstruit.

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 20:00 Special
Pe aceeași temă