Veste șoc în fotbalul românesc! A murit Gică Barbu

Marius ANGHEL 31 Oct. 2021, 10:33 Liga 3

Veste șoc în fotbalul românesc în dimineața zilei de 31 octombrie 2021. Antrenorul Gheorghe Barbu a încetat din viață la vârsta de 53 de ani. Vestea tragică a anunțat-o actualul său club, Someșul Dej, unde era manager sportiv din 13 septembrie 2021.

”Cu mare regret, anunțăm trecerea în neființă, mult prea rapidă, a managerului sportiv al echipei noastre, domnul Gică Barbu
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a anunțat Someșul Dej, echipa care ieri producea surpriza în etapa a 10-a a Ligii 3, Seria 10, prin victoria cu 5-1, în deplasare, în fața liderului Minaur Baia Mare.

Și Unirea Dej, echipă pe care a antrenat-o în mai multe rânduri, i-a adus un omagiu lui Gică Barbu: ”Fostul nostru antrenor, Gheorghe Barbu s-a stins din viață la numai 53 de ani. În aceste clipe grele, FC Unirea Dej transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate și celor apropiați! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Din unele surse, Gică Barbu ar fi murit în somn, din cauza unui atac de cord!

Gigă Barbu era manager sportiv la Someșul Dej

Gică Barbu, așa cum era cunoscut în lumea fotbalului, era originar din Moreni (Dâmbovița), iar ca fotbalist a fost atacant sau mijlocaș la echipele Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț și FC Național. Cel mai mult a evoluat la Farul, în două perioade, 1993-1997 și 1999 – 2000.

Ca antrenor a activat la Mureșul Deva, U Cluj II, FCM Reșița, ”U” Cluj, Unirea Jucu, Unirea Dej, CFR Cluj II, CNS Cetate Deva, Dacia Unirea Brăila, Someșul Dej și Victoria Cluj.

  • În 2010, pe când antrena Mureșul Deva în Liga 2, Barbu își lua concediu medical pentru câteva zile după ce doctorii îi interziceau să stea pe bancă la meciul cu Dacia Mioveni, din cauza problemelor pe care le avea cu inima.

Din 13 septembrie fusese prezentat ca manager sportiv la Someșul Dej, echipă care până în momentul respectiv avea doar înfrângeri în campionat, trei în noul sezon în tot atâtea meciuri, iar apoi a acumulat doar victorii, șapte la rând. Ieri, Someșul a produs surpriza și a învins cu 5-1 la Baia Mare liderul Minaur. Someșul ocupă locul 3 în Seria 3 după 10 etape, cu 21 de puncte, fiind la un punct în spatele primelor două clasate, Lotus Băile Felix și Minaur Baia Mare.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-returul-incepe-cu-cinci-echipe-ramase-neinvinse-vineri-au-loc-16-meciuri-19207696

Marius ANGHEL 31 Oct. 2021, 10:33 Liga 3
Pe aceeași temă