„U” Cluj vrea să-și facă o bază modernă, de un milion de euro. „Dacă nu putem face atât pentru o echipă, atunci nu putem avea obiective mari, ci doar mici”

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 11 Jan. 2017, 13:50 Actualizat: 25 Jan. 2017, 14:23 Special
„U” Cluj vrea să-și facă o bază modernă, de un milion de euro.  „Dacă nu putem face atât pentru o echipă, atunci nu putem avea obiective mari, ci doar mici”

„U” Cluj se reinventează. Echipa reînființată în vara este nevoită să se lupte în ligile inferioare pentru a reveni în prim-plan. Deoacamdată, ardelenii se află în liga a patra, dar au proiect îndrăzneț care se ridică la aproximativ un milion de euro potrivit presei locale.

Clujenii vor să-și creeze o bază modernă, pe modelul Academiei lui Hagi, și speră ca în scurt timp să revină în Liga 1. „U” Cluj a intrat în faliment în luna septembrie a anului trecut, iar Florian Walter a cedat primăriei mărcile clubului. Autoritățile locale au înființat un ONG, „Alb-Negru”, structură pe care funcționează formația din liga a patra.

Ioan Ovidiu Sabău, managerul sportiv al echipei, a declarat că a discutat cu primarul din comuna Ciurila și că acesta este de acord ca „U” Cluj să-și instaleze noua bază acolo.

„S-a discutat cu primarul de acolo, care vrea să ajute Universitatea. Vom concesiona probabil pe 49 de ani un teren în comună și acolo va fi această bază.

E imperios necesar să avem aceste condiții minime. Vorbim de normalitate, de un lucru obligatoriu pentru o echipă care își propune să facă performanță în viitor. Această bază este prioritatea mea numărul unu, alături de centrul de copii și juniori. Până pe 20 ianuarie va fi gata întreg planul, cu estimări financiare, cu tot ce este nevoie. Sunt oameni cu mare potență financiară în oraș care au spus că iubesc această echipă. Clujul are un potențial, cred că există posibilitatea să oferim Universității un centru de acest gen. În alte orașe mult mai mici, se poate. Aici de ce nu s-ar putea?

Dacă nu putem face atât pentru o echipă, atunci nu putem avea obiective mari, ci doar mici, foarte mici. Atunci nu ne vom mai gândi la performanță, ci vom rămâne cu gânduri din acestea de divizia D, C. Eu sunt încrezător. Ar trebui ca toate cluburile să aibă o bază de acest gen”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău pentru actualdecluj.ro.

„U” Cluj este lider în liga a patra cu 40 de puncte după 14 etape. Astfel, ardelenii au șanse mari de a promova sezonul viitor în liga a treia. Pentru a promova clujenii trebuie să dispute un meci de baraj în sistem tur/retur cu o altă campioană județeană.

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 11 Jan. 2017, 13:50 Actualizat: 25 Jan. 2017, 14:23 Special
Pe aceeași temă