Tinerii „de elită” ai lui ACS Poli, Motreanu și Fridrich, bat la porțile succesului. Cei doi juniori vorbesc despre realizările din acest an

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 10:58 Special
Tinerii

ACS Poli a trimis în anul 2014 numeroși juniori la reprezentativele naționale. Doi dintre jucătorii bănățenilor care s-au remarcat în mod special sunt fundașii Radu Motreanu și Harald Fridrich, care au obținut cu România U17 calificarea la Turul de Elită pentru Euro 2015. Cei doi fac parte și din lotul lărgit pregătit de Dan Alexa, în echipa căruia așteaptă să debuteze.

Pregătiți de Robert Frușa, Motreanu (foto, dreapta) și Fridrich (ambii 16 ani) sunt lideri în grupa vestică a Campionatului Național de juniori. Cei doi fac totodată parte din planurile naționalei pentru Turul de Elită din primăvară și ar putea apărea oricând pe „foaia” divizionarei secunde pregătite de „Chirurg”, fiind obișnuiți cu atmosfera „lotului mare”.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat un an bun din toate punctele de vedere, în primul rând am avut sănătate. Am avut performanțe atât la club cât și la națională, am reușit să ne calificăm la Turul de Elită. Cu clubul am terminat anul pe primul loc, am făcut pasul la echipa mare. Mi-am îndeplinit dorințele. Cu siguranță e o mândrie să joci la prima echipă, oricine și-ar dori acest lucru, dacă am acest noroc, trag cât pot de tare. Din fericire, am reușit să mă acomodez foarte ușor, colegii m-au primit foarte bine, m-au protejat, e un lucru pe care mi l-am dorit din tot sufletul. Dan Alexa e un om de nota 20, căruia eu îi port respect și îl admir mult, sunt bucuros că îmi e antrenor”, a declarat Radu Motreanu.

Comparat deja de unii cu Cosmin Contra, mai ales prin prisma poziției în teren, și totodată fan Dani Alves, Motreanu conștientizează că trebuie să urmeze pașii corecți pentru o carieră prodigioasă: „Cosmin Contra e un om muncitor, modest, care a crezut mereu în visul lui, mi-aș dori să ajung ca el dar până acolo mai e mult de muncă. În primul rând vreau să debutez la echipa mare, să mă calific la Campionatul European cu echipa națională, și de ce nu, de acolo la Mondial, și sănătate ca să le pot realiza pe toate”.

Motreanu a și marcat un gol în turneul din Andorra, în 6-1 cu Danemarca. România a încheiat grupa a 12-a de calificare pe locul 2, după cehi, și au obținut biletele pentru Turul de Elită U17.

„Neamțul” de la juniorii României

Harald Fridrich a fost remarcat la lot și grație evoluției sale într-un meci în care colegii săi au pierdut la scor. Poreclit deja „Neamțul”, fundașul central timișorean dă dovadă de modestie și spune că are răbdare în așteptarea unei șanse în echipa lui ACS Poli de la Dan Alexa, tehnician pe care la rândul său îl apreciează foarte mult.

„A fost un an foarte bun, cam tot ce mi-am propus am realizat, sunt bucuros pentru realizări. În primul rând vreau să-i mulțumesc domnului Dan Alexa că mi-a dat această șansă și că are încredere în mine. E un om foarte bun, cu caracter de milioane, jos pălăria. Eu mă pregătesc, domnul Alexa mă va introduce când voi fi pregătit, când va considera că e necesar, în Liga I sau Liga a II-a. E frumos la echipa națională, e un nivel înalt, mă bucur că sunt remarcat și acolo prin muncă. La club mi-am propus să muncesc și mai mult decât anul acesta, să nu dezamăgesc pe nimeni și cu ajutorul lui Dumnezeu voi debuta și la echipa mare, dacă nu, mai este timp, la echipa națională aș vrea să ne calificăm de la Turul de Elită mai departe și să avem în continuare performanțe”, a spus și Harald Fridrich.

România va participa la Turul de Elită în perioada 21-26 martie, în Anglia. Adversarii „tricolorilor” mici în drumul către Euro 2015 vor fi Anglia, Norvegia și Slovenia. În calificări din lot a făcut parte și un alt bănățean de la ACS Poli, atacantul Sebastian Velcotă, în timp ce un alt timișorean, Carlo Casap, e convocat de la Viitorul lui Hagi.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 10:58 Special
Pe aceeași temă