Tibi Csik: „Am amintiri foarte plăcute la Timișoara, sper să revină Poli unde merită”

Mihai Andries 24 Feb. 2013, 22:00 Special
Tibi Csik:

Fostul fundaș al Politehnicii Timișoara de la începutul anilor ”90, Tiberiu Csik, ajuns „principalul” grupării din orașul său, a onorat cu aceasta invitația de a juca pe „Știința” cu formația susținută de fanii alb-violeți. Olimpia Satu Mare a remizat, scor 0-0, cu ASU Poli iar antrenorul oaspeților a avut numai cuvinte de laudă la adresa grupării din „Județ”. Antrenorul lui „Oli” (locul 3 în C5) a evidențiat la finalul jocului faptul că între cele două grupări nu s-a simțit diferența de eșaloane.

„A fost un meci de pregătire foarte reușit, vreau să felicit echipa gazdă pentru prestația de azi și îi urez mult succes, să-și atingă obiectivul. Să știți că nivelul echipei e destul de ridicat, pentru mine a fost de nivelul Ligii a III-a. Nu s-a simțit diferența chiar deloc, pot să spun că ei au avut ocazii mai clare. Sigur că s-a simțit un Rotariu sau Codrea, care contează la orice echipă. Mă și mir că nu e nevoie de Paul Codrea la națională, contează, doi jucători experimentați”, a declarat Tiberiu Csik.

Fostul fundaș, născut și crescut la Satu Mare nu uită că Poli a reprezentat pentru el o rampă de lansare. În 1992 Csik a jucat cu alb-violeții în finala Cupei României și apoi a înfruntat marele Real Madrid în Cupa UEFA avându-l coleg pe actual component al lui ASU Poli, Titi Varga.

„Îmi amintesc multe lucruri de aici, îmi face întotdeauna plăcere să mă întorc la Timișoara pentru că Poli Timișoara m-a lansat în fotbalul mare și totdeauna va rămâne în inima mea. M-am întâlnit cu Titi Varga, și cu Iosif Rotariu am fost coleg și sigur, poate cei mai vechi din galerie mai ne cunoaștem câțiva, am vizitat astăzi și locul unde am stat aici. Am amintiri foarte plăcute, mai ales că am avut multe succese în acea perioadă și sper să revină Poli unde merită”, Tiberiu Csik, antrenor Olimpia Satu Mare

De la Poli, fundașul dreapta care putea evolua și în zona centrală a mers la Steaua, alături de care a câștigat și titlul național. A mai evoluat la Jiul, Ujpest, Rocar, Kaposvar și Someșul Satu Mare. După încheierea carierei de jucător a pregătit o grupă de copii la Olimpia dar a ajuns rapid antrenorul principal al primei echipe din Satu Mare alături de care luptă pentru (re)accederea în eșalonul secund.

„Și noi ne-am propus promovarea la începutul anului, suntem puțin departe pot să zic de primul loc, dar încercăm, nu am renunțat”, a mai spus Csik.

La fel ca vechea Poli, „Oli” s-a format în anul 1921 și a cunoscut recent o cădere oarecum similară cu a Timișoarei. Nici actuala formație galben-albastră nu are legătură directă cu echipa formată inițial, fiind înființată în 2008. Precum suporterii alb-violeți însă, sătmărenii au decis să urce treptat spre performanță și au reușit promovarea în Liga a III-a în sezonul 2010-2011. Anul trecut au avut și ghinion, încheind Seria C6 pe locul 2.

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)
Foto: Druckeria

Mihai Andries 24 Feb. 2013, 22:00 Special
Pe aceeași temă