Stadionul ”Dan Păltinișanu” SE ÎNCHIDE! Președintele CJ Timiș oferă o soluție ridicolă pentru Poli Timișoara: să joace meciurile de acasă în afara orașului!?

Anda DELIU 25 Feb. 2022, 21:19 Liga 2
Stadionul ”Dan Păltinișanu” SE ÎNCHIDE! Președintele CJ Timiș oferă o soluție ridicolă pentru Poli Timișoara: să joace meciurile de acasă în afara orașului!?

Autoritățile județene din Timiș au decis să pună capăt istoriei de aproape șase decenii a ”Marelui Oval” timișorean. După ce nocturna a cedat de două ori la meciul Poli – Petrolul, care va fi câștigat de oaspeți la ”masa verde”, Consiliul Județean Timiș, proprietarul arenei, a luat o măsură drastică: închiderea definitivă a stadionului ”Dan Păltinișanu”, până la demolare!

După ce a făcut ”show” la un radio local, președintele CJ Timiș l-a scos la înaintare pe vicepreședinte în comunicatul oficial privind închiderea stadionului ”Dan Păltinișanu”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat astăzi la Radio Timișoara că stadionul se va închide. De altfel, de ieri seara, fanii poliști au luat cu asalt cu critici pagina de Facebook a liderului județean.

La finalul zilei, mai tânărul vicepreședinte Alexandru Proteasa a ieșit cu o declarație în care spune că s-a greșit menținându-se deschis stadionul.

”Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânați de cele mai bune intenții, cu gândul că nu putem lăsa Timișoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, și din partea suporterilor și din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condițiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greșit și ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timișoara. Am fost acolo, pe stadion, și am trăit aceeași furie și supărare ca suporterii. Regret din suflet situația creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timișoara și știu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluții împreună: Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și suporterii”, spune Proteasa, coleg de partid cu președintele (PNL) și coordonator al Direcției Prestări Servicii, cea care gestiona activitatea arenei ”Dan Păltinișanu”.

Construcția noului stadion va mai dura mult și bine!

Instituția motivează că reparațiile necesare la stadion pentru a mai elimina situații penibile precum căderea nocturnei sau tabela, defectă din vară, nu se mai justifică, pentru că demolarea arenei e, într-adevăr, aprobată de trei ani deja.

Interesant este că Proteasa recunoaște că pentru a finaliza noul stadion va mai dura mult și bine!

”CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până ne vom bucura de investiție. Ce a ținut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentația, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion și suntem pregătiți să acționăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a mai spus Proteasa.

Vinovații vor plăti

Totuși, pentru că Poli a pierdut un meci din cauza extra-sportive, vicepreședintele CJT spune că vor exista sancțiuni.

”CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până ne vom bucura de investiție. Ce a ținut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentația, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion și suntem pregătiți să acționăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a mai spus Proteasa.

Administratorul stadionului e Romeo Malac, actual președinte al AJF Timiș, care candidează sâmbătă pentru un nou mandat.

Alin Nica trimite fotbalul timișorean pe alte ”ruine” din județ

Deși se prespupune că un președinte de Consiliu Județean cunoaște teritoriul ”păstorit”, Alin Nica a dovedit contrariul. Într-o declarație cu iz de delir, el a spus la Radio Timișoara că Poli poate merge să joace la Lugoj sau Sânnicolau Mare, acolo unde stadioanele sunt și mai degradate decât ”Dan Păltinișanu”.

”Noi discutaserăm cu ei acum un an și ceva, când i-am ajutat să mai găsească niște sponsori de mai multe alternative. Există și posibilitatea să-și desfășoare temporar meciurile la Lugoj sau Sânnicolau Mare. Deci în alte locuri în județ, în caz că cei de la Universitatea Politehnica nu le vor mai permite să-și desfășoare activitatea pe Stadionul Știința. Dar acolo cred că va fi locul își vor desfășura activitatea în continuare. Noi discutam de aceste două variante anul trecut, în vederea promovării în Liga 1. Dar pentru Liga 2, condițiile de pe stadionul Știința este în regulă pentru o echipă de acest nivel”, a spus Nica, într-o declarație care frizează ridicolul.

Așa arată stadioanele din Lugoj (foto sus) și Sânnicolau Mare (foto jos).

S-au mai pierdut meciuri la ”masa verde”

Trebuie spus că pe ”Dan Păltinișanu”, arenă inaugurată în 1963, s-au mai pierdut două meciuri de cupe europene, dar la rugby, la ”masa verde”. Prima dată pentru că terenul era înghețat, în condițiile în care instalația de încălzire a gazonului nu a fost cuplată niciodată la curent, iar altă dată din cauza că a nins abundent și meciul nu s-a putut juca.

În acest moment, pentru Poli și Ripensia nu mai există soluția disputării unui meci pe teren propriu în nocturnă în Timișoara! Asemenea instalații nu există, firește, nici la Lugoj, nici la Sânnicolau Mare. Echipele Timișoarei au cea mai apropiată variantă Aradul, însă mândria bănățenilor nu le permite să meargă la vecinii rivali.

Ar mai fi de precizat și faptul că Petrolul este echipa care a fost gazda Politehnicii la meciul din 2003, când a fost inaugurată noctura stadionului ”Dan Păltinișanu”, și tot ea pare a fi ultimul adversar întâlnit pe ”Marele Oval” de alb-violeți, tot în nocturnă, care a rezistat însă doar 37 de minute aprinsă și a adus gazdelor o înfrângere la ”masa verde”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/explicatiile-autoritatilor-dupa-ce-nocturna-stadionului-dan-paltinisanu-a-cedat-la-meciul-poli-petrolul-ripensia-a-transmis-un-mesaj-de-solidaritate-19220676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-bataie-pe-intuneric-intre-suporteri-oprita-la-timp-la-meciul-poli-petrolul-ce-spune-jandarmeria-despre-viitoarele-sanctiuni-19220601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problema-nocturnei-de-la-dan-paltinisanu-era-cunoscuta-la-timisoara-noul-conducator-al-politehnicii-florin-iacob-e-sincer-stia-toata-lumea-dar-degeaba-vezi-daca-nu-poti-19220574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-n-a-scapat-de-ce-s-a-temut-nicolae-croitoru-dezvaluiri-despre-nocturna-care-a-adus-infrangerea-in-meciul-cu-petrolul-o-seara-care-se-anunta-de-aseara-trista-19220565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-dupa-ce-petrolul-a-obtinut-succesul-cu-poli-la-masa-verde-pentru-noi-e-bine-dar-pentru-fotbal-nu-e-19220560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-fruncea-jos-timisoara-s-a-facut-de-ras-in-fata-tarii-batranul-stadion-dan-paltinisanu-a-tradat-politehnica-iar-petrolul-va-castiga-la-masa-verde-19220518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-cu-un-derby-poli-timisoara-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19220490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-a-lasat-in-stand-by-aprobarea-finantarii-pentru-un-nou-stadion-la-timisoara-actualul-dan-paltinisanu-se-degradeaza-vizibil-pe-zi-ce-trece-iar-tabela-nici-macar-nu-se-mai-19196300

Anda DELIU 25 Feb. 2022, 21:19 Liga 2
Pe aceeași temă