S-a încins lupta pentru desemnarea campioanei în Vaslui. Atletico Vaslui a clacat la Huși și joacă duminică meciul decisiv cu FC Gârceni

Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 15:17 Special

Din cele 41 de campionate județene, plus cel din Capitală, se cunosc până în acest moment 38 de campioane. În Liga a IV-a din județele Brașov, Giurgiu, Neamț și Vaslui încă nu se cunosc deținătoarele de titlu, însă acestea urmează să se afle sâmbătă sau duminică, atunci când vor avea loc fie ultima etapă, fie finala play-off-ului. Joi, la sediul FRF, s-a stabilit programul meciurilor de baraj ce vor avea loc pe 20 și 27 iunie și în urma cărora vom afla cele 21 de echipe care promovează în Liga 3.

Înfrățirea Agromec Hărman și ASF Zărnești luptă pentru a deveni campioană în Brașov, Arsenal Malu și Unirea Izvoarele vor juca finala play-off-ului din Giurgiu, Speranța Răucești, Voința Ion Creangă și Victoria Horia au toate șanse să câștige titlul în Liga a IV-a Neamț, iar Atletico Vaslui și FC Gârceni au în această ordine speranțe la mult râvnitul trofeu din Vaslui

Dintre acestea, ultimele două echipe enumerate mai sus au desfășurat joi penultima etapă din play-off-ul Ligii a IV-a în județul Vaslui. Favorita la promovare a înregistrat un rezultat surpriză, astfel că lupta pentru câștigarea campionatului s-a complicat. Atletico Vaslui a remizat pe terenul ultimei clasate din play-off, Pajura Huși, și a rămas la un punct avans în fața echipei FC Gârceni, cea care a profitat de neprezentarea lui Juventus Fălciu și a câștigat la „masa verde”.

Echipa suporterilor din Vaslui, Atletico, avea înaintea penultimei etape un avans de trei puncte față de FC Gârceni, principala contracandidată la câștigarea campionatului, și în runda finală, atunci când vor avea meci direct, și-ar fi permis și o înfrângere la limită (0-1) și ar fi obținut calificarea la barajul de promovare. Cum au obținut doar o remiză la Huși, partida de duminică se va desfășura cu trofeul pe masă. Atletico pare favorită după ce în turul play-off-ului a câștigat la Gârceni cu 2-0 și acum este avantajată dacă obține și un egal.

Răsturnări spectaculoase de scor la Huși: 1-3, 5-3, 5-5

Jucătorii de la Atletico Vaslui au crezut că se pot impune fără emoții la Huși, în etapa a cincea a play-off-ului, însă cei de la Pajura le-au demonstrat contrariul. Liderul a condus cu 3-0, a intrat la cabine cu 3-1, însă în a doua repriză a trăit un adevărat coșmar. Gazdele au întors scorul la 5-3, însă jocul s-a terminat la egalitate, scor 5-5, după ce vasluienii au reușit să egaleze, iar în ultimul minut au trimis mingea în bară și au ratat victoria.

Ziarul Vremea Nouă scrie că joi, la Huși, a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din acest sezon. După disputarea primei reprize, încheiată cu scorul de 3-1 pentru Atletico, nimeni nu anticipa spectacolul din partea secundã. Oaspetii au deschis scorul în minutul 6, prin Agache, după o greseală gravă a „centralului” Trifu, care l-a lăsat pe Crăciun să execute rapid o lovitură liberă, deși i-a arătat fluierul. Hușenii au ratat două ocazii mari, însă cei care au înscris au fost tot „alb-roșii”, prin Tiron (29) și Agache (33) din lovitură liberă. La ultima reușită din lovitură liberă faultul a fost evident, însă s-a produs în suprafața de pedeapsă, dar centralul Trifu a fost de altă părere. Cu trei minute înainte de pauză, Hușul a redus din diferență, prin Tofan.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Huși

La scorul de 1-3, în minutul 54 a început cu adevărat nebunia: hușenii au punctat de patru ori, prin Alexa (53, 72, 74) și Ruja (68), în fața unei echipe total schimbate după pauză. O parte din vină o are și antrenorul Gabriel Crăciun care la pauză a scos din teren portarul, Cernat, cei doi fundași centrali, Năzăreanu, Târtârău, și mijlocașul la închidere, Jitaru. Pe final, Atletico s-a trezit din pumni, Bolboceanu și Tiron reușind să restabileascã egalitatea. Însă meciul s-a terminat la egalitate, scor 5-5, iar lupta pentru titlu s-a relansat. Cu o victorie la Vaslui, în ultima etapã a play-off-ului, FC Gârceni poate câstiga titlul.

Campioana județului Vaslui va juca barajul pentru promovare în Liga 3 cu Sport Club II Bacău (BC).


 

Rezultate etapa 5 play-off:

Pajura Huși – Atletico Vaslui  5-5
FC Gârceni – Juventus Falciu  3-0 (neprezentare)

Clasamentul arată astfel înaintea ultimelor două etape din play-off:

1. Atletico Vaslui 5 4 1 0 28-7 13 pct.
2. FC Gârceni 5 4 0 1 15-8 12
3. Juventus Falciu 5 1 0 4 11-32 3
4. Pajura Huși 5 0 1 4 10-17 1

Etapa 6 play-off, ultima, duminică, de la ora 11:00:

Atletico Vaslui – FC Gârceni
Juventus Falciu – Pajura Huși

VEZI aici: Programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Se știu deja 38 de campioane din totalul de 42. Vezi situația ultimelor patru

Marius ANGHEL 12 Jun. 2015, 15:17 Special
Pe aceeași temă