S-a dus fotbalul, a rămas scandalul

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 12:55 Special

Chiar dacă s-a desființat de acum un an, echipa trecută pasager prin fotbalul românesc – Corona Brașov, este prezentă în… procese rămase de judecat în instanțele civile.

Dacă la fotbal a pierdut cam tot ce se putea, clubul Corona a inițiat câteva procese „stranii”, unul dintre ele vizând gruparea prahoveană Oțelul Larissa.
Practic, după ce a achitat 80.000 de euro, plus TVA, pentru transferurile  a doi jucători, clubul Corona încearcă acum să „recupereze” taxa pe valoare adăugată, motiv pentru care a inițiat o acțiune în instanță atât împotriva clubului prahovean condus de Adrian Teodorescu cât și împotriva „Finanțelor” de la Brașov.

Practic, cei de la Corona se „învârt” în jurul TVA-ului, pe care l-au plătit „direct în contul Trezorieriei Brașov” – după cum se precizează în actele oficiale, „pe motiv că au fost temeri privind virarea acestei sume reprezentând TVA, de către clubul prahovean”! După ce a dat banii direct la „Finanțe”, acum, clubul Corona i-ar vrea înapoi, pe motiv că gruparea prahoveană nu era plătitoare de TVA.

Răspunsul lui Adrian Teodorescu (foto mic), reclamat în acest caz de către Emilian Cernica este acela că „voi iniția plângere penală împotriva domunului Cernica – cel căruia, acest caz i-a schimbat și semnătura. Este un proces inițiat după aproape doi ani, este o hărțuire permanentă la care consider că am fost supus. Nu înțeleg ce treabă am eu, clubul meu, cu TVA-ul lor, dacă ei scriu, negru pe alb, că l-au virat direct la Finanțe. Au desființat fotbalul făcut pe banii brașovenilor. În actele de tranfer era precizat clar, „plus TVA”, la sume, decizia Comisiei Federației Române de Fotbal era clară, la fel, „cu TVA”, acum vor să pună lumea pe drumuri, după ce au încercat zeci de strategii în acest caz, să nu plătească, totul dovedind că nu au avut dreptate. Este o răzbunare a lor, nu plătesc ei din buzunar avocați, se laudă că au activitate” – spune Teodorescu.

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 12:55 Special
Pe aceeași temă