Românul Bakos în atenția lui Fehervar

10 Feb. 2009, 08:00 Special
Românul Bakos în atenția lui Fehervar

Timișoreanul Szabolcs Bakos a fost în această iarnă în probe la FC Fehervar, dar formația din prima ligă maghiară l-a direcționat deocamdată la satelitul acestora din NB 2, Felcsut.

Mijlocașul de 22 de ani a început fotbalul la Poli Timișoara, a mai jucat la Becicherecu Mic în Liga a III-a, apoi s-a mutat în Ungaria. În scurt timp și-a găsit echipă în Budapesta și a evoluat un an la Keruleti TUE în liga a III-a maghiară, unde a reușit să atragă atenția prin evoluțiile sale. Primăvara trecută a marcat un gol de la 40 de metri împotriva satelitului celor de la Tatabanya. La Fehervar, „Szabi” a fost coleg de compartiment în amicale cu fostul jucător al lui „Poli” Timișoara, Peter Simek, acum pe picior de plecare și de la roș-albaștrii. Bakos va juca sub formă de împrumut la Felcsut de la Keruleti, timp în care speră să atragă atenția cluburilor importante din țara vecină și nu numai. Săptămâna trecută într-un meci amical contra lui Honved din prima ligă (scor 1-2), bănățeanul a semnat unica reușită a noii sale echipe dintr-o lovitură liberă.

Cei mai mulți români ce evoluează în prima ligă maghiară sunt la Nyiregyhaza. Claudiu Cornaci, Filip Lăzăreanu, Cosmin Goia, Szabolcs Perenyi și Bogdan Apostu reprezintă legiunea română de la Spartacus Nyiregyhaza.

 

În campionatul Ungariei mai evoluează și fostul utist Sorin Botiș, la Zalaegerszeg și ex-bistrițeanul Florin Pelecaci la Dyosgyor.

articol scris de Cornel Biholari
 

10 Feb. 2009, 08:00 Special
Pe aceeași temă