Bakos a ajuns la Vasas!

02 Aug. 2009, 18:35 Special
Bakos a ajuns la Vasas!

 

Stabilit în Ungaria de un an jumate, timișoreanul de etnie maghiară Szabolcs Bakos joacă acum la Vasas Budapesta, în prima ligă din țara vecină.

 

„Szabi” a ajuns într-un timp scurt de la o echipă de la periferia Timișoarei, Mama Mia Becicherecu Mic la o fostă campioană din vremurile de glorie ale Ungariei în fotbal. Vasas SC a câștigat titlul de șase ori în anii ‘60-’70 și Cupa Ungariei de patru ori.

După ce a jucat la Keruleti în liga a treia maghiară, Bakos a fost împrumutat în iarnă la Felcsut în divizia secundă. Evoluțiile bune de acolo încununate cu două goluri în 13 apariții ale mijlocașului ofensiv român au atras privirile clubului budapestan de mare tradiție.

 

Împrumutat pe un an la roș-albaștrii din luna iulie, Bakos a debutat deja în Soproni Liga (prima divizie din Ungaria), jucând apoi și în victoria din Cupă cu MTK. Fără nume mari în echipă, dintre colegii tineri ai timișoreanului se evidențiază Zsolt Laczko, jucător trecut pe la Leicester City și Olympiacos Pireu.

 

„În Ungaria e necesară o pregătire fizică bună, nu se joacă așa dur, unele echipe chiar încearcă să joace fotbal. Nu pot să spun dacă tehnica m-a ajutat să ajung aici, oricum e foarte multă muncă la bază”, a declarat pentru www.liga2.ro Szabolcs Bakos, jucător Vasas Budapesta

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI
 

02 Aug. 2009, 18:35 Special
Pe aceeași temă