Revelionul „stegarilor”! Fostele glorii ale Brașovului din anii ”70, ”80 și ”90 s-au reîntâlnit la inițiativa lui Ioan Kramer

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 10:04 Special

Fostul mare jucător al Brașovului, Ioan Kramer, a ținut să reunească mai multe generații de excepție ale „stegarilor” și a reușit. Marți seara, la un restaurant din Brașov, rând pe rând au început să sosească Constantin Popa, Ștefan Bălan, Jean Anghel, Gelu Moldovan, Ioan Naghi, Bebe Manciu, Vasile Bențea, Valer Șulea, Petre Kadar, Vasile Gherghe, Sandu Andrași, Marin Barbu, Petre Lucian, Ioan Mandoca, Adi Hîrlab, Vasile Chioreanu, Ion Berteanu, Cezar Ardeleanu, Alexandru Drăgănoiu, Ilie Luca, fostul organizator de competiții de la FC Brașov, masorii Gică Vișănescu și Andrei Gheorghe, dar și Nicolae Campo, fiul fostului mare jucător al „stegarilor”.

Nu au putut fi prezenți la „convocarea” lui Kramer, Nicolae Pescaru și Csaba Gyorffy, cei doi fiind reprezentați de bunul lor prieten, Petre Kadar.

„Am dorit să strâng la această petrecere mai multe generații de «stegari» și mă bucur că am reușit să ne strângem. A fost o acțiune din suflet”, a spus Kramer.

Fostele glorii ale Brașovului au avut parte și de o surpriză plăcută. Jurnalistul Marian Olaianos i-a trimis lui Kramer un dvd cu imagini din meciurile memorabile ale „stegarilor”, iar toți cei prezenți au putut urmări imagini de colecție. „Măi, ce fotbaliști eram”, a spus Marin Barbu.

Vrând-nevrând, toți cei prezenți au comentat și situația actuală a „stegarilor”. „Echipa este în moarte clinică, dar spiritul «stegarilor» este încă viu”, a spus Constantin Popa. „Problemele apasă pe umerii clubului. Eu am lucrat și în ultimii ani la FC Brașov unde am condus centrul de copii și juniori și nu am fost plătit 32 de luni. Nu este normal așa ceva. Sper din tot sufletul să se rezolve situația, iar tradiția acestui club legendar să continue”, a spus Cezar Ardeleanu.

Ajuns în postura de rival cu FC Brașov, directorul tehnic la celor de la Juventus București spune că FC Brașov merită să revină în Liga 1. „Brașovul are infrastructură, are tradiție, are suporteri, dar, din păcate sunt mari probleme financiare. Dacă nu se vor rezolva aceste probleme, va fi foarte greu. Liga 1 fără FC Brașov este săracă. Când jucam noi, aduceam 15-20.000 de suporteri”, a punctat Marin Barbu.

„Sper să avem parte de cât mai multe astfel de acțiuni, iar FC Brașov să revină pe linia de plutire. La mulți ani, «stegari»”, declara Mandoca.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Răzvan DOBRICĂ‚

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 10:04 Special
Pe aceeași temă