Primarul din Râmnicu Vâlcea anunță modul în care orașul poate avea din nou echipă profesionistă de fotbal după dispariția CSM Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 16:40 Special
Primarul din Râmnicu Vâlcea anunță modul în care orașul poate avea din nou echipă profesionistă de fotbal** după dispariția CSM Râmnicu Vâlcea

Primarul municipului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunțat public la postul local TV Vâlcea 1 că accesul pe terenurile de fotbal ale stadionului Municipal din Zăvoi va fi reluat în curând, iar cluburile doritoare vor trebui să achite o taxă care va fi aprobată de Consiliul Local.

„Luna viitoare se aprobă bugetul și vom trece la modernizarea sălii de atletism, dar și sala de box arată dezastruos, lucrurile trebuie clartificate. Cei de la alte cluburi trebuie să plătească, s-a aprobat o taxă simbolică și se intră pe stadion cu program fix, nu vine cine vrea, distruge și apoi plătește primăria. La fotbal este totul pregătit, se poate juca pe ambele terenuri, dar fără acces la vestiare. Dar, mai înainte, trebuie dată publicității taxa de folosire a unui bun public, apoi aprobată în Consiliul Local și ulterior va avea acces oricare vâlcean care dorește să facă mișcare, va achita o taxă simbolică și va primi un card de acces”, a spus edilul din Râmnicu Vâlcea.

Lucian Munteanu, managerul CSM Râmnicu Vâlcea, club rămas în această iarnă fără echipa de seniori din Liga 2 după ce a decis să se retragă, a depus deja cerere la primărie pentru a solicita accesul grupelor de copii și juniori care continuă competiția în campionatele juvenile.

Copii pot practica fotbal la SCM Râmnicu Vâlcea fără să plătească taxe

Edilul din Râmnicu Vâlcea anunță că la SCM vor fi angajați cel puțin șase antrenori, care vor lucra cu copii, fără a li se percepe taxă. „Am creat o secție de fotbal la SCM, în care să facem fotbal pentru copii și juniori. În perioada următoare vom angaja cel puțin șase antrenori cu carte de muncă, conform legii și aceștia vor face antrenamente cu copiii locuitorilor din municipiu, fără nicio taxă. Sunt mulți antrenori care au echipe de juniori, dar care percep taxe de la părinți. Acest lucru nu va fi permis sub patronajul primăriei! Am preluat baza sportivă, am găsit un haos total, cu datorii de sute de milioane lei vechi la Apavil, CEZ și CET, dar fiecare trebuie să plătească pentru ce consumă, nu putem merge pe pierdere în fiecare lună. S-a pus lacăt pe porți, am modernizat stadionul sintetic, deja s-a dat drumul și este dat pentru utilitate, iar pentru terenul mare, accesul pe pistă se va face controlat și echipat corespunzător”, a mai declarat primarul la TV Vâlcea 1.

Primăria e dispusă să colaboreze cu un nou club de fotbal

Mircia Gutău spune că este deschis colaborării dacă un sponsor va dori să reînființeze în viitor o echipă de fotbal la Râmnicu Vâlcea. „Dacă legea va permite pe viitor, orice discuție trebuie purtată, dar trebuie făcute după priorități, degeaba își permite legea, dacă nu ai buget. Avem peste 1 milion de euro buget pe an la sport, din care 150 mii euro pentru fotbal. Cine vrea să înființeze o echipă de fotbal, să vină la primărie și să solicite concesionarea terenului, eu promit că o concesionăm pe o sumă modică. Privatul să vină cu echipa și salarii, noi asigurăm baza sportivă, cu căldură, lumină, întreținerea gazonului și spațiului, asta presupune bani, un efort de minim 200 mii euro anual”, a mai explicat edilul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 16:40 Special
Pe aceeași temă