Portarul Farului s-a făcut pilot de vânătoare

Mihai Andries 18 Jun. 2013, 10:00 Special
Portarul Farului** s-a făcut pilot de vânătoare

Aflat în vacanță, Vlad Neagu a efectuat o mică excursie în județul Buzău, unde, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Aeronauticii Militare Române, Statul Major al Forțelor Aeriene, în colaborare cu Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc, a organizat un miting aviatic. Vlad Neagu a însoțit o prietenă, mare pasionată de aviație, și a rămas impresionat de cele văzute.

Cei prezenți la Boboc au vizitat Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” (acolo unde se antrenează viitorii piloți de vânătoare ai Forțelor Aeriene Române), apoi au participat la o expoziție statică de avioane și elicoptere aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române. După ce s-a făcut o demonstrație de zbor cu aeromodele, așii aerului de la Boboc au efectuat zboruri demonstrative cu avioane civile și militare. Vlad Neagu și ceilalți privitori nu și-au putut lua ochii de la formațiile de avioane de atac la sol și antrenament IAR 99 Șoim, de la avioanele de vânătoare MIG 21 Lancer, de la avioanele de transport C 130 Hercules, de la elicopterele IAR 316 B, ori de la avioanele de acrobație IAK 52. În program a figurat și evoluția piloților și a parașutiștilor sportivi de la Aeroclubul României și de la Aeroclubul Clinceni. Până la acest eveniment, portarul Farului nu se dădea în vânt după avioane și tehnică de luptă. Însă ceea ce a văzut la Buzău l-a trecut din tagma neinițiaților, a profanilor, în cea a pasionaților. „Am însoțit la Boboc o prietenă, Marina Cozma, alături de care au venit și alte câteva fete de la Măcin, de unde este ea. Pentru mine spectacolul cerului și al avioanelor nu reprezenta cine știe ce până acum, iar Boboc mi s-a părut la început doar o destinație bună de vacanță. Însă ce am văzut și senzațiile care m-au încercat pe aerodrom mi-au plăcut în mod deosebit. Astfel că am devenit și eu suporter. Marina este o fană adevărată, iar acum m-a convertit și pe mine la religia aviației”, a declarat Vlad Neagu.

I-a luat la țintă pe atacanții adverși

Fără a avea această intenție, fotbalistul Farului a purtat la Boboc o ținută asemănătoare cu cea a lui Tom Cruise din filmul „Top Gun”. Tricou, geacă neagră, ochelari de soare. O înfățișare desăvârșită de pilot de vânătoare. Portarul de 23 de ani s-a pozat lângă avioane, elicoptere și mașini de luptă, iar în multe dintre păsările de pradă motorizate a și urcat. De asemenea, Vlad nu a ratat nici multitudinea de arme prezente la expoziție, pe fiecare cântărindu-le, încercându-le și imaginându-și cum i-ar fi stat cu ele în realitate.

„Cel mai mult mi-au plăcut avioanele MIG 21 Lancer. Au fost piesa de rezistență a show-ului aviatic. Nu au coborât la sol, însă a fost suficient să le vedem pe cer pentru a rămâne cu gura căscată. Am înțeles că depășesc viteza sunetului. Ne-au spart urechile când au trecut pe deasupra noastră”, a mai spus fotbalistul constănțean. Acum, că a intrat în cercul fanilor aviației, Vlad Neagu nu va lipsi nici de la mitingul de la Tuzla, care se va desfășura între 13 și 14 iulie. „Evenimentul va fi unul mult mai mare de cât cel de la Boboc. Abia aștept să particip”, a arătat îngerul păzitor al Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Mihai Andries 18 Jun. 2013, 10:00 Special
Pe aceeași temă