PLAY-OFF LIGA IV: CS Mogoșoaia – Comprest G.I.M 2-2, 2-3 pen.

03 Jun. 2009, 02:02 Special

Cine a asistat astăzi la cuplajul de pe stadionul Romprim a făcut o mare greșeală dacă a plecat după primul meci sau la pauza celui de-al doilea. A pierdut o a doua repriză a partidei dintre CS Mogoșoaia (portocaliu) și Comprest G.I.M. (alb-albastru) de-a dreptul halucinantă.

Început la orele 18, al doilea meci al play-off-ului contând pentru stabilirea campioanei Capitalei, a început în nota de dominare a celor de la Comprest. Anul trecut, această echipă a jucat finala Ligii a IV-a București, pierzând titlul de campioană pe Giulești, la penalty-uri, în fața celor de la Progresul II. Dornici de a ajunge din nou în finală, alb-albaștrii au avut un start furibund de meci și în minutul 8 au deschis scorul prin Nemțescu.

Debutul meciului a adus și un eveniment stupid, dar care avea să conteze mult în economia partidei. Centralul Ivana sesizează că unul dintre jucătorii de la Comprest, în speță căpitanul Ionică, poartă colanți termici mai lungi decât șortul de joc ceea ce nu ar fi permis în timpul meciului. Din acest motiv, purtătorul tricoului cu numărul 21 a primit cartonaș galben și a fost trimis să se schimbe. Legat de acest incident, voci din tabăra alb-albaștrilor și-ar fi exprimat nemulțumirea față de atitudinea jucătorului, care ar fi fost avertizat, în vestiare, înainte de startul partidei, că trebuie să se schimbe și nu s-a conformat. Vorba aia…ce își face omul cu mâna lui.

Revenind la meci, reveria din tabăra celor de la Mogoșoaia a durat minute bune, golul primit în minutul 28 fiind dovada. O centrare șutată din tușă a zguduit bara porții lui Vișan și, în timp ce apărarea portocaliilor se gândea la nemurirea sufletului, Enache a împins mingea în poartă cu capul: 2-0 pentru Comprest.

Soarta partidei s-a schimbat în minutul 34, când, pe la centrul terenului, căpitanul Ionică l-a luat cu fulgi cu tot pe un jucător advers și a fost gratulat cu un al doilea galben, lasîndu-și coechipierii în zece. Trezindu-se în superioritate numerică, echipa din Mogoșoaia a început să-și revină din letargie și Bejenaru a trimis o torpilă de la 30 de metri spre poarta lui Stegărescu, dar mingea a ratat de puțin ținta. A doua oară, însă, același Bejenaru a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri reducând din diferență în ultimele minute ale primei reprize: 2-1

Trebuie spus că după primul meci al cuplajului, dintre Sportul II și Spic de Grâu, scor 1-3, în care centralul Bucă a uitat că are și cartonașe la îndemână, nimeni nu se aștepta la ploaia de avertismente din meciul al doilea. Probabil că din dorința de a se impune în fața jucătorilor, centralul Ivana a dat dovadă de exigență față de colegul său din meciul anterior, care în câteva rânduri a scăpat frâiele jocului din mână.

Cu un cer din ce în ce mai înnorat, care prevestea o furtună de zile mari în București, a debutat repriza a doua cu un nou șoc. Presați de scorul de pe tabela de marcaj, portocalii au pornit repriza cu piciorul pe pedala de accelerație și au primit un nou cadou neașteptat. O pătrundere în trombă spre poarta lui Stegărescu este oprită cu un fault din poziție de ultim apărător de către Daniel Florea și vine al doilea roșu pentru Comprest. Și de aici începe recitalul lui Stegărescu. Mai întâi, respinge senzațional torpila lui Bejenaru pe care scria 2-2 cu litere de tipar și apoi are o paradă de zile mari în fața lui Filip Mihai.

Delegatul Comprest-ului pleacă și el mai repede de pe teren fiind dat afară de centralul Ivana în minutul 63 și, spre surprinderea tuturor celor din tribună, se întâmplă incredibilul. Cu 2 oameni în minus, 20 și ceva de minute rămase până la final, dar având avantaj de un gol, alb-albaștrii se organizează într-un inedit 4-2-2 și preiau controlul jocului. Ocaziile la poarta lui Vișan se succed neverosimil de des, ținând cont că Mogoșoaia are doi oameni în plus. Răducă, Cioalcă și Nemțescu produc panică la fiecare acțiune ofensivă spre buturile portocaliilor, unde Vișan aproape a răgușit de câte ori a strigat "Eu".

În partea cealaltă, Stegărescu dă lecții de cum se trage de timp, fiecare minge care ajunge la el fiind plimbată la picior până la colțul careului de lângă linia de fund, apoi luată în brațe și degajată în forță. În plus, când nu are cui pasa și are balonul la picior, Răducă se refugiază în zona punctului de unde se bat cornerele din dreapta porții lui Vișan și caută autul sau cornerul.

Zaharia de la Comprest e la un pas de 3-1, ceea ce ar fi închis meciul, atunci când șutează violent și Vișan nu poate bloca mingea deviind-o pe transversală. Și cum în fotbal, ocaziile se răzbună, vine una dintre ultimele șarje ale celor de la Mogoșoaia și după o fază cursivă de joc, celălalt Zaharia, cel de la Mogoșoaia, reușește o egalare pe care nu o mai visau nici cei mai fanatici suporteri ai echipei sale: 2-2!!

Cum regulamentul competiției prevede că meciurile terminate la egalitate au nevoie de penalty-uri, pentru departajare, vine rândul lui Stegărescu să facă spectacol. Mogoșoaia ratează de 2 ori și așa Comprest câștigă loteria penalty-urilor. Conform explicațiilor celor de la AFMB, regulamentul este asemănător cu cel folosit de FRF la barajul pentru Liga a II-a, așa că acest succes la 11 m va conta doar la final pe post de criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.

Pentru ca spectacolul să fie desăvârșit, la puțin timp după meci, baierele cerului s-au desfăcut și a urmat o furtună de o violență mai rar întâlnită care a devastat Bucureștiul de la un cap la altul.

Merită menționat că echipa din Mogoșoaia a purtat faimoasele tricouri portocalii cu inscripția VINCON piept, folosite de Craiova în urmă cu muuuuulți ani pe când era Gigi Nețoiu acolo.

 

Articol scris de Mihai Andrieș

Foto: Florin Alboiu
 

03 Jun. 2009, 02:02 Special
Pe aceeași temă