Petrolul a câștigat prima ediție a Trofeului „Nicolae Pescaru”. În finală, ploieștenii au defilat cu SC Oțelul. CSA Steaua a încheiat pe locul 3

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 21:44 Special

Petrolul a câștigat prima ediție a Trofeului „Nicolae Pescaru”, competiție organizată de către ACS Steagul Roșu Brașov și la care au mai participat CSA Steaua București și SC Oțelul Galați.

După victoria obținută, ieri, cu 5-0, în fața gazdelor turneului, „lupii” au tranșat și duelul din finala mare cu SC Oțelul Galați, impunându-se cu scorul de 3-0.

Testul cu gălățenii a fost unul mult mai solicitant pentru elevii lui Octavian Grigore, în condițiile în care oponenta este, la rândul ei, o nou-promovată în cel de-al treilea eșalon, însă lucrurile au fost clare de la bun început, în condițiile în care, după nici zece minute, ploieștenii conduceau cu 2-0.

Claudiu Tudor (3) a deschis scorul, transformând un penalty obținut de către Arnăutu, pentru ca Dragoș Gheorghe (9) să majoreze diferența, după o pătrundere pe partea stângă, finalizată cu un șut plasat, expediat la colțul lung.

Treptat, gălățenii au mai echilibrat ostilitățile, trecându-și și ei în cont două bune ocazii de a marca, însă de înscris au făcut-o tot „lupii”, în partea a doua, atunci când, la capătul unui contraatac, Ciocâlteu (77) a profitat de o respingere slabă a unui fundaș central și a șutat de la 13-14 metri.

Petrolul a început această partidă cu o formulă alcătuită din Bolboașă – Olaru, Antoche, Chiriță, Velisar – Chindriș – Lambru, Puchea, Cl. Tudor (cpt.), D. Gheorghe – Arnăutu. După pauză au intrat Marinică – Vagner, Chiriță, Frîncu, Țicu – Catană – Nițescu, G. Dumitru, Ciocâlteu, Vintilă – R. Stănescu. Acuzând probleme medicale, Nini Popescu, Prunescu, Păun, Saim si Botezan n-au evoluat.

Antrenorul Oțelului, Damian Băncilă, a folosit următorea formulă: Vlasie – Oprea, Maftei, Sălăgeanu, Ilie (cpt.) – Sevastian, Chebac – Bârlădeanu, Crihană, Stoian – Muscă. Au mai evoluat: Udeanu, Ciurea, Bahnașu, Perju, Silvestre, Chiriac, Cârlig.

Oțelul s-a calificat în finală după ce a trecut la loviturile de departajare de CSA Steaua. În timpul regulamentar scorul a fost 2-2 (2-0), iar la penalty-uri gălățenii au câștigat cu 4-2. În finala mică, CSA Steaua a trecut cu 10-0 de Steagul Roșu Brașov.

Altfel, Claudiu Tudor a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, în vreme ce Daniel Chiriță a primit premiul special din partea organizatorilor.

Cu meciul de dimineață s-a încheiat, practic, cantonamentul de la Brașov, însă Petrolul a mai disputat o partidă amicală seara, la Strejnic, de la ora 18.00, cu Progresul Spartac București. Ploieștenii au câștigat cu 2-0.

Text și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 Aug. 2017, 21:44 Special
Pe aceeași temă