Pânzaru și Brîndescu, admiși în ultima clipă la cursurile pentru licența PRO. Lista celor 30 de antrenori care de luni devin cursanți

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi, 23 martie, modificări în lista antrenorilor admiși pentru cursurile de obținere a licenței UEFA PRO ce vor începe luni, 27 martie, la Casa Fotbalului. Cum Mihai Barbu și Philippe Burle, inițial admiși, au renunțat la participare, locul acestora a fost luat de antrenorii care așteptau o astfel de veste.

Primii doi antrenori aflați sub lista admișilor, Alin Pânzaru (foto jos, în dreapta) și Sorin Brîndescu (foto jos, în stânga), conducătorii băncilor tehnice ale echipelor Dacia Unirea Brăila și ASU Politehnica Timișoara, au profitat astfel de cele două retrageri, astfel că au fost acceptați la cursurile de obținere a licenței UEFA PRO.

„Luni, 27 martie 2017, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, va avea loc deschiderea unui nou curs pentru antrenori, licență UEFA PRO. Tutorele delegat de UEFA să supervizeze cursul care va începe la ora 10:30 este elvețianul Dany Ryser.

Din motive personale, Mihai Barbu și Philippe Burle, inițial admiși pentru aceste cursuri, au renunțat oficial să participe. În aceste condiții, cu acceptul Comisiei UEFA, următorii doi candidați care erau pe listă sub linia de admiși inițial, Cristinel Alin Pînzaru și Sorin Ovidu Brîndescu, au fost acceptați la cursuri”, anunță Federația Română de Fotbal.

 

Adrian Mihalcea și Vasile Neagu, alți doi antrenori din Liga 2 admiși, de prima dată

Printre cei 30 de antrenori acceptați inițial la cursuri se numără doi care activează la echipe din Liga 2: Adrian Mihalcea, de la Dunărea Călărași, și Vasile Neagu, de la CS Afumați. Mugur Bolohan, antrenor în acest sezon la Academica Clinceni și ACS Berceni se află și el pe această listă, în timp ce antrenorii Daniel Oprescu (UTA II), Nicolae Dică (SCM Pitești) și Laurențiu Diniță (Dinamo II) sunt cei care activează la echipe din Liga 3.

Cei 30 de antrenori au fost admiși la cursuri în urma punctajului pe care l-au obținut pentru activitatea de antrenor, jucător, perfecționări, licență și vechime. Cel mai bine clasat a fost, de departe, Aurel Țicleanu (219 puncte), urmat de Valeriu Tița (197 puncte), iar al treilea a fost Cosmin Bărcăuan (140 puncte). Adrian Mihalcea a acumulat 135 de puncte și s-a clasat pe locul 5, în timp ce Vasile Neagu este ultimul antrenor în acest clasament, cu 74 de puncte.

Fostul internațional Aurel Țicleanu, ajuns la 58 de ani, acum antrenor la Qatar SC, a fost admis primul la cursuri. De remarcat că acesta, deși nu avea licența PRO, a ocupat până de curând funcția de șef al Departamentului de Scouting al FRF. Fostul mijlocaș al Universității Craiova sau Sportul Studențesc a antrenat în Liga 1 echipe ca UTA, Oțelul, U Craiova sau Rocar fără să dețină licența PRO.

Vezi toți antrenorii admiși inițial la „Licența UEFA PRO”:

Nicolae Croitoru a ratat la mustață admiterea

Imediat sub linia admișilor inițiali s-au aflat alți trei antrenori care activează la echipe din Liga 2: Sorin Brîndescu (ASU Poli), Alin Pânzaru (Dacia Unirea Brăila) și Nicolae Croitoru (Chindia Târgoviște). Pentru doar câteva puncte în minus, cei trei tehnicieni erau nevoiți să aștepte următoarea serie de obținere a licenței UEFA PRO, însă între timp doar Croitoru a rămas pe dinafară, după ce Brîndescu și Pânzaru au fost acceptați în locurile lui Mihai Barbu și Philippe Burle.

Ungureanu și Balint, printre respinși

Au fost și șapte antrenori care au fost respinși de la înscrierea pentru admiterea obțineri licenței UEFA PRO. Cristian Ungureanu (Știința Miroslava), Laszlo Balint (ex Academica Clinceni), Silviu Bălace sau Nicolae Constantin se numără printre aceștia.

4.000 de euro costă taxa de înscriere

Cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO au 15 module, constând în 120 de ore teoretice și 120 de ore practice, și se întind pe durata unui an și nouă luni, examenele finale urmând să se dea în perioada 5-7 noiembrie 2018. Primul modul are loc în perioada 27-29 martie 2017.

Taxa de înscriere este de 4.000 de euro, plătibilă în două tranșe, prima până la începerea cursului, iar a doua până la debutul părții practice. În plus, antrenorii vor fi nevoiți să își mai plătească, pe lângă transport, cazare și masă, și costurile unui stagiu de o săptămână la un club european de top. În final, cu licența UEFA PRO, proaspeții absolvenți vor putea fi antrenori principali la echipe din Liga 1.

Federația Română de Fotbal voia ca din sezonul următor al Ligii 2 echipele să fie nevoite să aibă antrenori care să dețină licența UEFA PRO. Totuși, în urma reacțiilor negative apărute după acest anunț, această cerință va fi anulată într-una dintre viitoarele ședințe ale Comitetului Executiv.

Pe aceeași temă