Onești vrea din nou în Liga 3! Sdrobiș dezvăluie planul

24 Jan. 2012, 16:10 Special
Onești vrea din nou în Liga 3!** Sdrobiș dezvăluie planul

Este Dinamo III. Adică al doilea „satelit” al liderei Ligii I, după divizionara B, Dinamo II. Dar cine este Dinamo III? Deocamdată, o echipă care există doar pe hârtie. Mai exact, în acte, unde figurează ca FCM Dinamo Onești și în planurile scouterului lui Dinamo, Ioan Sdrobiș, cel care i-a convins pe conducătorii „câinilor roșii” să investească pe Trotuș, într-un proiect care se bucură și de susținerea municipalității oneștene. Pentru moment, FCM Dinamo Onești își desfășoară activitatea doar la nivel de copii și juniori, însă în plan există și un loc de liga a treia. Chiar din această vară.

Proces de selecție

Noua grupare a preluat grupele de copii și juniori existente la Onești și are ca prim obiectiv extinderea lor. „Vom continua procesul de selecție, de la grupele ’95 și până la cele mai mici, astfel încât să creem un centru juvenil foarte puternic. Important este că ne-au ieșit toate actele și ne bucurăm de întregul sprijin al Consiliului Local și al Primăriei de aici”, a declarat coordonatorul de proiect, Ioan Sdrobiș, care a fost și inițiatorul ideii că echipa de ligă secundă Dinamo II să efectueze stagiul de pregătire centralizată din această iarnă chiar la Onești.

Mai mulți pe un loc

FCM Dinamo Onești vrea însă să scoată capul și la seniori și să readucă orașul de pe Trotuș pe harta Ligii a III-a. „Într-adevăr, intenționăm ca din sezonul viitor echipa să joace în cel de-al treilea eșalon. Este păcat că un oraș care se bucură de o tradiție fotbalistică respectabilă să nu aibă măcar o echipă de C”, a admis „Părintele” Sdrobiș. Și cum va ajunge FCM Dinamo Onești în C? „Există destule soluții. Una din variante ar fi chiar Dinamo IV”, a spus Sdrobiș, făcând referire la gruparea care ocupă actualmente locul 3 în campionatul ligii a IV-a, organizat de Asociația Municipală de Fotbal București.

Amintiri zbuciumate

Dacă proiectul va fi încununat de succes, Oneștiul ar avea din nou o reprezentantă în liga a treia după o pauză de un an. Vara trecută, FCM Onești s-a retras din campionat, punând astfel punct unei aventuri zbuciumate și pigmentate cu două tranzacționări de loc în doar jumătate de an: mai întâi de la FC Pambac și apoi de la Recolta Tufești. În 2011 s-a vehiculat posibilitatea unei noi tranzacții care ar fi ținut Oneștiul în C, însă varianta mutării celor de la CS Caiuți pe malul Trotușului a picat. Acum, Oneștiul coechetează din nou cu liga a treia. Și o face cu sprijin de la București.

Sursa: Deșteptarea

24 Jan. 2012, 16:10 Special
Pe aceeași temă