OFICIAL | Steaua este a patra echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2, cu o etapă înainte de final. Trupa lui Daniel Oprița va juca în acest turneu fără să aibă dreptul de a promova în Liga 1

Marius ANGHEL 06 Mar. 2022, 17:07 Liga 2
OFICIAL | Steaua este a patra echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2, cu o etapă înainte de final. Trupa lui Daniel Oprița va juca în acest turneu fără să aibă dreptul de a promova în Liga 1

Steaua București este, oficial, a patra echipă calificată matematic în play-off-ul actualului sezon de Liga 2, ediția 2021-2022. Victoria cu Poli Iași, 3-1 în Ghencea, și rezultatele înregistrate de contracandidate în această etapă a 18-a au decis soarta echipei antrenate de Daniel Oprița.

Clubul ”militar” va evolua în play-off, însă nu va avea dreptul să promoveze în Liga 1, deoarece nu îndeplinește condițiile specificate în regulamentul FRF.

Pentru celelalte două locuri care duc în play-off se luptă în ultima etapă, programată la finalul săptămânii următoare, patru echipe: Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

Steaua, a patra echipă calificată în play-off-ul Ligii 2, cu o etapă înainte de final

Remiza înregistrată de Concordia Chiajna cu Poli Timișoara, 0-0 la Chiajna, duminică, a consfințit îndeplinirea obiectivului echipei Steaua: calificarea în play-off. Formația din Ghencea nu mai poate pierde clasarea între primele șase locuri la finalul sezonului regular indiferent de rezultatul ei sau al celorlalte echipe din ultima etapă.

Pe lângă egalul de la Chiajna și succesul ei cu Poli Iași, pe Steaua a ajutat-o să aibă calificarea matematică îndeplinită de acum și remiza de ieri seară dintre Petrolul și FC Buzău, 0-0 pe ”Ilie Oană”.

Steaua are în acest moment 34 de puncte și în etapa a 19-a o va întâlni în deplasare pe Metaloglobus București (locul 9, 28 de puncte). Chiar și dacă pierde, echipa lui Oprița nu va pica mai jos de locul 6, însă un succes o va menține cel puțin pe locul 4, pe care se află acum.

Steliștii speră în promovare, deși regulamentul le interzice accederea în Liga 1

După victoria cu Poli Iași, obținută vineri, Daniel Oprița nu voia să vorbească despre calificarea în play-off, dorind să aștepte și celelalte meciuri ale etapei, pentru ca totul să fie oficial, îndeplinit matematic. ”Mai sunt câteva meciuri în week-end, mai avem un meci de jucat, după aceea vorbim de play-off. Chiar dacă avem șanse destul de mari după victoria asta, trebuie să așteptăm, pentru că în fotbal nu se știe. Și azi, la 3-0 eram liniștiți, la 3-1 nu se știe. La 3-1 ne-a fost puțin teamă, pentru că la orice gol marcat, chiar și în minutul 90, lucrurile se puteau complica. Bine că am trecut peste meciul acesta greu, îi felicit pe băieți”, spunea Oprița, care nu și-a luat gândul de la promovare, dacă echipa sa va încheia sezonul pe o poziție eligibilă: ”Noi jucăm până la final, dacă ajungem în play-off jucăm să dăm totul, să acumulăm puncte și vedem la final pe ce loc o să fim, vedem dacă avem sau nu dreptul de a promova.”

Și Adi Popa, omul meciului cu Poli Iași, spunea că va crede până în ultima clipă că Steaua ar putea promova. ”Nu cred că este ceva bătut în cuie. Orice se poate schimba, suntem în România”, declara Popa, care a mai transmis că nu se gândește decât la a oferi numai victorii suporterilor: ”Ne dorim să fim cât mai sus, cât de sus se poate. Luăm meci cu meci în parte, avem mentalitatea noastră de a câștiga fiecare meci, nu contează că avem sau nu voie să promovăm, le suntem datori suporterilor la fiecare meci cu victoria.”

Regulamentul e clar în această situație și nu poate fi schimbat în timpul sezonului. Steaua, un club de drept public, nu are drept de promovare. Dacă va terminat pe o poziție care duce direct în Liga 1 sau la baraj de promovare, locul ei va fi luat de următoarea clasată, care îndeplinește condițiile de licențiere.

Însă FRF, de-a lungul timpul, a mai schimbat anumite regulamente în timpul sezonului, ca de exemplu trecerea Ligii 1 de la 14 la 16 echipe pentru a o salva de la retrogradare pe Dinamo sau schimbarea modului de retrogradare din Liga 3, respectiv promovare în Liga 3 în sezonul trecut. E drept că aceste schimbări au venit în timp de pandemie, în situații speciale. Din acest motiv Steaua și suporterii ei speră că echipa va fi primită în Liga 1, chiar dacă regulamentar, în acest moment, acest lucru îi este interzis.

Patru echipe se luptă pentru ultimele două locuri din play-off

Pentru ultimele două locuri se luptă Concordia Chiajna (33 puncte), FC Buzău (32), FK Miercurea Ciuc (32) și Unirea Slobozia (30).

În ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, programată weekendul următor, însă încă nestabilită, Concordia Chiajna o întâlnește în deplasare pe FC Buzău, FK Miercurea Ciuc joacă acasă cu FC Brașov (locul 16, 13 puncte), iar Unirea Slobozia primește vizita Ripensiei (locul 10, 25 puncte).

Evident, există mai multe posibilități prin care două dintre cele patru echipe enumerate se pot califica în play-off, însă cu aceste calcule vor reveni într-un articol viitor.

Play-off-ul Ligii 2 debutează peste două săptămâni, va avea în componență șase echipe și zece etape în total, cinci reprezentând turul, iar altele cinci, returul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-are-doua-goluri-in-doua-meciuri-pentru-steaua-in-2022-omul-jocului-cu-poli-iasi-socheaza-privind-dreptul-la-promovare-orice-se-poate-schimba-suntem-in-romania-19221695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-dupa-victoria-cu-poli-iasi-ii-felicit-pe-jucatorii-care-au-intrat-la-pauza-au-facut-diferenta-in-ce-conditii-obtine-steaua-calificarea-matematica-in-play-off-din-ac-19221677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-deschiderea-penultimei-etape-a-sezonului-regular-al-ligii-2-19221588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Marius ANGHEL 06 Mar. 2022, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă