„Nu sunt un partizat al lui Mititelu, am susținut doar interesele Federației”

26 Jan. 2012, 16:01 Special

Ca urmare a reacției lui Adrian Stângaciu (director juridic la FRF) la adresa președintelui Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, oficialul echipei din Liga a II-a ne-a contactat pentru a face o serie de lămuriri. Brașoveanu contrazice cele spuse de federal și spune că a susținut doar interesul forumului, nefiind un partizan al lui Adrian Mititelu.

„Îl cunosc foarte bine pe domnul Stângaciu, e un om onest, dar ultima lui declarație, cu ceea ce a întreprins Dunărea Galați și eu, e total neadevărată.

Vrea să inducă opiniei publice și iubitorilor fotbalului faptul că aș fi un partizat al domnului Mititelu. Acest lucru este total neadevărat și fals. Cu mult timp înainte, am notificat Federației faptul că statutul este, pe alocuri, în divergență cu OG 26/2000 și legea 69/2000. Îi rog să elimine aceste concordanțe, care sunt convins că au apărut datorită unor greșeli omenești, nu le-a făcut nimeni cu intenție.

Toate aceste lucruri le-am făcut pentru a apăra FRF de diverse atacuri. Pe data de 17 ianuarie am fost chemat la DNA și conform procedurilor au fost chemați și avocații domnului Mititelu, cât și cei ai Federației. Din păcate, cei din urmă nu s-au prezentat.
În fața domnilor care instrumentează cazul nu am susținut decât interesele Federației de Fotbal, amendând greșelile care apar în statut, care sunt în contradicție cu legile, și delimitându-mă de acțiunile domnului Mititelu. În urma discuție de la DNA am întrebat în ce mod se poate feri de acum înainte Federația de aceste probleme. Mi s-a răspuns să trebuie să alinieze statutul la legile țării, că putem face o intervenție la tribunal să eliminăm din statut paragrafele și articolele care contravin legislației române.”, spune președintele Dunării Galați.

„Am comunicat domnului Stângaciu tot ce am comunicat DNA-ului”

Auraș Brașoveanu spune că tot ce a comunicat DNA-ului i-a dezvăluit și lui Stângaciu, totodată spunându-i acestuia și că statutul aflat în vigoare este din 2009 și trebuie aliniat legilor țării

„Imediat după ce am ieșit de la DNA am mers la FRF unde am comunicat domnului Stângaciu tot ce am comunicat DNA-ului, rugându-l să comunice membrilor afiliați că statutul aflat în vigoare este din 2009 și trebuie aliniat legilor țării. Nu s-a întâmplat acest lucru și am făcut intervenția la tribunal, strict la problemele legate de statut, fără să susțin cauza domnului Mititelu și a altor afiliați.”

Prin intermediul Liga2.ro, președintele echipei gălățene îi transmite directorului juridic al FRF să revizuiască statutul conform legilor statului român.

„Pe acestă cale, îl rog pe domnul Stângaciu să revizuiască statutul conform legilor statului român și să înțeleagă că tot ceea ce am întreprins a fost făcut doar în scopul susținerii intereselor FRF.”, a încheiat Brașoveanu.


„Domnul Brașoveanu e și el implicat. A făcut cerere de intervenție în instanță în favoarea Craiovei, pe care a depus-o vineri seara (n.r. – 20 ianuarie), astfel încât nici judecătorul, și nici FRF, să nu poată studia documentele. Suntem în situația aceasta pentru că dumnealor fac tot posibilul să tărăgăneze validarea noului statut. FRF a câștigat la prima instanță și mai mult ca sigur la fel se va întâmpla și la următoarea. Justiția poate da decizia până la terminarea sezonului”, a spus Adrian Stângaciu la adresa președintelui Dunării în articolul apărut astăzi în ProSport.

26 Jan. 2012, 16:01 Special
Pe aceeași temă