Noul „U” Cluj se mișcă greu. Noua societate n-a trecut încă prin discuțiile Consiliului Local și clujenii își vor pierde și juniorii

Noul
  • Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că așteaptă încă decizia administratorului judiciar al vechii societăți, pentru a demara noul proiect „U” Cluj.
  • După ce și-au dat acordul senatele universităților, noul proiect trebuie să treacă și de Consiliul Local.
  • Juniorii echipei clujene nu au fost nici ei înscriși în campionate, iar Dinamo și Academia Hagi i-au luat deja în vizor.


Noul proiect al societății care ar trebui să preia Universitatea Cluj și să o înscrie în Liga a IV-a este departe de a fi finalizat, în ciuda declarațiilor din ultimul timp. În realitate, proiectul este „în aer” în acest moment și nu poate demara decât după ce societatea lui Florian Walter își va da acceptul. Mai mult, procesul de înființare a noii societăți nu este decât la început, cu toate că „Asociația Club Sportiv de Fotbal > al studenților clujeni” a primit personalitate juridică pe 22.07.2016. Asta a spus astăzi, primarul Emil Boc, la Realitatea fm.

După ce s-a obținut acordul celor șase universități clujene, subiectul trebuie propus în ședința Consiliului Local. Toate discuțiile ar fi însă în zadar, până ce vechea societatea nu intră în faliment. „Va fi un proiect pe ordinea de zi, care vizează societatea. Am vorbit vineri și cu domnul rector de la USAMV, ultima facultate care trebuia să-și dea acordul și, în consecință, pot să pun pe ordinea de zi proiectul de bază. Repet, ca soluție de avarie, alternativă, dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu actuala formulă a Universității Cluj, nu se înscrie în campionat, intră în faliment. În sfârșit, a trecut prin toate cele șase senate universitare propunerile și vom încerca să creăm o structură, care mai are mulți pași de parcurs, dar primul este acesta, să fie trecut și de Consiliul Local și apoi, cu toți rectorii Universităților, să semnăm la notar actul de înființare și apoi în Instanță, la Federație, dar numai dacă se va impune acest lucru”, a spus Emil Boc, pentru sursa citată.

Juniorii pot ajunge la Dinamo și Academia Hagi

Administratorul judiciar a trimis o adresă către primărie, prin care specifica faptul că „nu a avizat până la acest moment înscrierea echipei în competițiile oficiale organizate de FRF în sezonul 2016-2017”. Se pare că termenul „deocamdată” îl lasă pe Emil Boc în stand-by.

Până la clarificarea situației, Universitatea Cluj își va pierde juniorii, chiar și pe cei care au terminat pe locul 3 în Liga Elitelor din sezonul trecut.

Echipele de juniori mai au timp până la finele săptămânii să se înscrie în campionat. „Noi ne pregătim în caz că ni se va spune ceva, dacă nu, copiii pot să meargă în altă parte. Știu că nu sunt înscris în nicio competiți la ora asta, că dacă nu ne înscriem pierdem locul în Liga Elitelor. Dacă până sâmbătă nu ne anunță nimeni nimic, nici nu știu dacă mai are rost să fac antrenamente. Sunt vreo șapte-opt jucători pe listă la Dinamo, Academia Hagi am înțeles că vrea și ea să-i ia”, a spus Călin Sălăgean, antrenorul juniorilor mari, pentru cjsport.ro.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă