„Meșterul” Câmpeanu

03 Aug. 2009, 11:27 Special
„Meșterul

Lucrările de construcție a noului „Ion Moina” au demarat în această săptămână sub privirile fostului mare jucător al Universității, singurul om rămas în club dintre cei care au lucrat și la construcția vechiului stadion.
 

Pe locul unde s-a scris istoria „șepcilor roșii” și-au făcut acum loc excavatoarele. Miercuri au început săpăturile la fundația noii arene. O arenă ultramodernă, cu o capacitate de 30.000 de locuri, al cărei termen de finalizare este anul 2011. Alături de muncitori l-am întâlnit pe Remus Câmpeanu, membru în Consiliul Director. Stă de vorbă cu aceștia și se arată interesat de nivelul lucrărilor. A fost părtaș la construcția vechiului stadion, în 1961, și vrea să se implice pe cât posibil și în realizarea noii arene.

 

„Îmi amintesc cum munceam când s-a făcut vechea arenă. Tocmai venisem la „U” Cluj și, student fiind, eram obligat să particip la lucrări. Duceam materiale de construcții cu o roabă. Făceam treabă de muncitor necalificat. Prezența jucătorilor lui „U” la construirea arenei îi atrăgea pe ceilalți muncitori”, povestește Remus Câmpeanu.

 

Oficialul clujean poate acum doar să asiste lucrările la noua arenă și spune că este optimist și speră să fie printre primii care își vor achiziționa bilete în loja noului stadion.

 

„Am încredere în realizarea obiectivului. Faptul că acest subiect este în permanență urmărit și sunt 30-40 de mii de oameni interesați direct atrage după sine și speranța că autoritățile cunosc aceste aspecte și nu-și permit să dezamăgească”, spune cu tărie Remus Câmpeanu. Și-a petrecut pe stadionul transformat acum în șantier întreaga viață și ar da orice ca peste doi ani să fie prezent când se va tăia panblica de inaugurare a noii arene.

"Când am terminat vechiul stadion eram foarte mândri. Era unul dintre cele mai moderne din țară. Sper ca cel nou să fie la fel"
Remus Câmpeanu, membru în CD al „U” Cluj

 

"Cea mai frumoasă amintire este cea de la un amical cu Honved, în primul meci jucat după construirea noului stadion"
Remus Câmpeanu, membru în CD al „U” Cluj
 

33 de milioane de euro este costul estimat al noii arene
 

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

03 Aug. 2009, 11:27 Special
Pe aceeași temă