Martori la «El Clasico»

14 Dec. 2011, 17:23 Special

Fostul oficial al echipelor prahovene Poiana Câmpina, CSM Ploiești și Prahova Tomșani, Adrian Teodorescu și-a «văzut visul cu ochii». Aceasta este reacția oricărui român din fenomenul fotbalistic, atunci când ajunge la un meci dintre Real Madrid și FC Barcelona. Ori, la ultima «reprezentație de gală», jocul de sâmbăta trecută, de la Madrid, au fost mulți români în tribunele arenei «Santiago Bernabeu», toți atrași de mirajul spectacolului, cele mai «comerciale» echipe din Europa și, aproape sigur și cele mai bune, Real Madrid și FC Barcelona întâlnindu-se în cel mai așteptat meci al planetei. A învins Barcelona, cu 3-1, chiar dacă meciul începuse perfect pentru gazde, Realul marcând la primele faze ale partidei și nu a fost loc pentru bucuria unui succes al favoriților. Rămâne însă bucuria unui spectacol impresionant, un eveniment unic în viața fiecărui suporter.

«Nu poți descrie senzația și emoțiile pe care le trăiești. Stadionul acela plin, acustica senzațională, femeile trecute de 60 de ani, care strigă cot la cot cu nepoții lor. M-a mirat felul în care se intră pe stadion. Cu 30 de minute înainte de meci, arena de abia era cam 30% ocupată. În 20 de minute, nu aveai loc să arunci un ac, doar se juca cu casa închisă. Apoi, a doua zi după derby, ce am văzut la magazinul clubului, depășește orice fel de imaginație. Am stat 4 ore în magazin, niciodată nu erau mai puțin de 40-50 de persoane la coadă la casele de marcaj. Nu are rost să vorbim de prețuri: sunt ca la Real Madrid, normal. Reprezintă însă, cu adevărat, o industrie, se vinde orice accesoriu al echipei, toate identice cu cele purtate de jucători. E imposibil să nu cheltui câteva sute de euro, odată intrat. Pe lângă magazin și muzeul clubului este impresionant. La Real totul produce bani: vestiarul, stadionul, oriunde poți face o vizită, dacă plătești» – povestește Teodorescu.
«Cred că înveți geografie acolo, doar dacă contabilizezi țările din care vin vizitatorii. A devenit un punct de mare atracție turistică pe harta Madridului, se stă la coadă peste tot la stadion, când spui Madrid, spui Real și invers».

Și Cristi Vlad a fost la derby!

Românii s-au «abonat» la meciurile mari din Europa, Real-Barca fiind urmărit de mai mulți români decât vin în tribune la unele meciuri din liga I! Astfel, fostul căpitan al Petrolului, Cristi Vlad a stat «în peluză», cum se spune, accesul la «El Clasico», făcându-se, conform spuselor acestuia pentru www.fairplaydeprahova.ro, «pe abonamentul unui prieten»!
Pare incredibil, dar Realul chiar are abonați din România, și nu puțini, doar de la Brașov fiind la meci, alături de Teodorescu, alte 3 persoane! Iar situația este la fel și la meciurile jucate în Barcelona, unde, de exemplu, primarul din Bușteni, Emanoil Savin nu a ratat ultimele derbiuri. Prețurile la un asemenea meci merg de la 250 la 1000 de euro, oficial, și dublu, pe «piața neagră», pentru că un derby între cele mai bune echipe din Europa «face banii».

Articol de Marian DIMA / Ziarul Prahova

14 Dec. 2011, 17:23 Special
Pe aceeași temă