Marin Barbu a preluat Astra după ce a ratat Voluntariul și Rapid CFR!

Mihai Andries 03 Dec. 2012, 12:36 Special
Marin Barbu a preluat Astra** după ce a ratat Voluntariul și Rapid CFR!

Lipsa Licenței Pro a tehnicianului Valentin Sinescu de pe banca Astrei Giurgiu a dus la antamarea în regim de urgență a experimentatului Marin Barbu. Sinescu a avut drept de a sta pe bancă fără licența Pro timp de 30 de zile, conform regulamentului, dar acest termen a expirat azi la ora 12. „Magiun” va fi antrenorul principal din acte al astralilor până la finalul lui 2012, luându-se în calcul prelungirea colaborării și în 2013.

Interesant de remarcat că ultima echipă antrenată de Marin Barbu este SC Bacău, cu care a ratat promovarea în Liga a II-a în această vară, în dauna celor de la Rapid CFR Suceava, iar de atunci el a ratat două contracte, unul chiar la echipa care îi suflase promovarea. Astfel, spre sfârșitul lunii august, Barbu a fost în discuții avansate cu gruparea suceveană, însă în cele din urmă nu s-a ajuns la un acord între părți.

La sfârșitul lui septembrie s-a ivit o nouă ocazie de a semna cu o echipă din ligile inferioare, de data aceasta fiind vorba de FC Voluntari, acolo unde Bogdan Andone a decis să renunțe la banca tehnică după o serie incredibilă de trei eșecuri pe teren propriu! Însă, în cele din urmă, lipsa unui acord din punct de vedere financiar a dus la alegerea lui Romeo Bunică în detrimentul lui Marin Barbu.

Se pare că în cele din urmă tot răul a fost spre bine, dacă ținem cont că Marin Barbu va sta de azi începând pe banca viceliderului din Liga I

„Este adevărat că voi fi pus director tehnic la Astra Giurgiu. Am acceptat această funcție pentru o lună deoarece am o relație bună cu conducerea clubului. Mi s-a cerut ajutorul și era normal să mă duc acolo pentru că nu aveau pe nimeni cu licența PRO. Dacă din iarnă mi se va propune o prelungire, voi rămâne cu plăcere”, a spus „Magiun” în exclusivitate pentru ProSport.

 

Articol de Costel SPÂNU și Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 03 Dec. 2012, 12:36 Special
Pe aceeași temă