Lupta se ascute în B2! Timișorenii acuză arbitrajele, UTA vine tare din spate

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 00:45 Special
Lupta se ascute în B2!** Timișorenii acuză arbitrajele, UTA vine tare din spate

În iarnă, Corona Brașov și ACS Poli Timișoara stăteau liniștite pe pozițiile promovabile. Totul s-a schimbat însă după primele runde ale returului. Brașovenii s-au impus în weekend chiar la Timișoara, scor 2-1, și au complicat calculele. UTA, FC Bihor și Damila mai pot spera la o toamnă în „Liga lui Mitică”.

Deși a făcut transferuri importante, FCM Târgu Mureș a scos un punct în cele patru meciuri jucate în retur și pare ieșită din lupta pentru promovare. UTA în schimb a recuperat cel mai mult. A început în forță primăvara și a învins ambele echipe de pe locurile de Liga I, dar programul nu o avantajează.

„Știam că în retur meciurile se vor face și în altă parte”

O altă mare dezamăgire la reluarea campionatului e ACS Poli, care acuză jocurile de culise. Trupa timișoreană a obținut doar o victorie la masa verde (cu retrasa Alba Iulia) și i-a cedat Coronei, în meciul direct, tronul Seriei a II-a (scor 1-2).

După joc, la fel ca după derby-ul pierdut la Arad, tehnicianul Valentin Velcea a pus tunurile pe „fluierași”. „Probabil că am pierdut una dintre marile șanse de a termina pe locul 1, consider că acest meci s-a pierdut din punct de vedere al șicanărilor de arbitraj. Fără să mă scuz sau să luăm din vina noastră. Știam că în retur meciurile se vor face și în altă parte, probabil că vom avea probleme și în etapele următoare… Nu merge nimic, pentru că nu ne lasă Colțescu”, a declarat Velcea.

Astfel, finalul campionatului se anunță aprig disputat. „Bătrâna Doamnă” le suflă deja în ceafă bănățenilor (locul 2), la un punct distanță însă cu un joc în plus. În iarnă ecartul era de nouă puncte! Corona are și ea un avantaj fragil de două lungimi față de locul 3, iar Damila și FC Bihor, aflate la egalitate de puncte, 25, și pe locurile 4 și 5 pot reveni oricând în calcule.

„Îmi fac griji in privința arbitrajului, uitați-vă cum și cine se pune în funcție, directorul tehnic… nu dau nume”, Valentin Velcea, antrenor ACS Poli

„Va fi o luptă grea, UTA a acumulat multe puncte… Meciurile directe vor decide cine va promova”, Daniel Bona, antrenor Corona Brașov

Dueluri pentru Liga I

Corona va avea în finalul campionatului doar un meci tare, spre deosebire de Damila, care are trei partide dificile, dar și un joc în minus. ACS Poli e avantajată de terenul propriu în duelurile cu vâlcenii și bihorenii.

Etapa 21:
Damila* – UTA
Etapa 22:
ACS Poli – Damila*
Etapa 25:
Damila* – Corona*
Etapa 29:
FC Bihor – UTA
Etapa 30:
ACS Poli – FC Bihor

*Corona și Damila urmează să mai beneficieze de trei puncte la masa verde de pe urma retragerii celor de la Unirea Alba Iulia

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 00:45 Special
Pe aceeași temă