Liga2.ro a salvat Victoria Călan de la desființare!

05 Mar. 2009, 19:31 Special
Liga2.ro a salvat** Victoria Călan de la desființare!

Grecul Teo Favatas a salvat de la desființare echipa de fotbal Victoria Călan care a anunțat, în urmă cu trei zile, că se retrage din competiții.

Omul de afaceri Theodorus Favatas care s-a mai implicat financiar la alte două cluburi de fotbal din județ – CFR Simeria, cu care a promovat în Liga a III-a în 2008, și CS Vulcan, în turul acestui sezon – a bătut palma ieri cu Dan Ioan, președintele CA al "Cilindrul" SA și proprietarul stadionului "Victoria" din Călan.

Cei doi au semnat un contract de colaborare care se întinde până în 2015. "Eu voi finanța echipa, iar domnul Dan Ioan va administra în continuare stadionul. Deja am virat în contul Asociației Județene de Fotbal bani pentru a înscrie echipa în returul campionatului, mâine am fost programat cu carnetele de joc ale fotbaliștilor la vizat, iar sâmbătă la amiază ne vom prezenta la teren pentru meciul cu Metalul Crișcior", a spus Favatas, care a mai dezvăluit: „am decis să mă implicc financiar la Victoria Călan după ce a citit pe site-ul liga2.ro că echipa a fost desființată”.

Titi Alexoi uns antrenor
 

Prima mutare pe care a făcut-o Favatas a fost să îl numească antrenor principal pe Titi Alexoi, cu care a mai colaborat la CFR Simeria.


"Până la vară, vom continua cu jucătorii pe care i-am găsit la club. Începând de sezonul viitor, când vor reveni la echipă toți fotbaliștii împrumutați în județ, vom forma o echipă care să se bată la promovare", a anunțat Favatas.

 


Apel de urgență

 

Cu excepția fotbaliștilor care nu au fost împrumutați de alte echipe, toți jucătorii legitimați la Victoria Călan au fost convocați de urgență ieri la stadion, unde s-au întâlnit cu antrenorul Titi Alexoi și cu noul finanțator al echipei, Teo Favatas. "Fără cei cărora le-am dat dezlegare să evolueze până la finalul campionatului pentru alte echipe mai avem la dispoziție 24 de jucători. Este bine. Călanul are cu cine juca și nu va retrograda", a declarat delegatul Victoriei, Grațian Iuga.

"Era păcat ca un club cu o existență de peste 90 de ani să dispară din peisaj peste noapte. Abandonul anunțat era moarte sigură pentru Călan"
Teo Favatas, finanțator Victoria Călan

Articol scris de Sami Tamaș
 

05 Mar. 2009, 19:31 Special
Pe aceeași temă