Lege pentru Olguța, lovitură pentru Mititelu! Deciziile CEx vizează direct ambele Craiove!

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Oct. 2013, 04:43 Actualizat: 31 Oct. 2013, 04:44 Special
Lege pentru Olguța, lovitură pentru Mititelu!  Deciziile CEx vizează direct ambele Craiove!

Comitetul Executiv al FRF a modificat ieri, la propunerea departamentului condus de Viorel Duru, câteva reguli legate de procesul de licențiere al cluburilor din Liga 1, sezonul 2014-2015. Două schimbări vor produce vâlvă, deoarece vizează direct cele două echipe ale Craiovei.

1. Solicitantul de licență NU mai trebuie să facă dovada că este membru afiliat de cel puțin trei ani. Regula avantajează noua echipă a Craiovei, CS Universitatea, înființată anul trecut. „Noi ajutăm tot fotbalul românesc, nu doar un club”, a parat Mircea Sandu atunci când a fost întrebat cum le va răspunde celor care susțin că astfel a ajutat echipa Olguței Vasilescu. Mititelu a anunțat că va ataca această decizie în civil.

2. Grupările aflate în insolvență vor primi licența pentru Liga I dacă au planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic până la 31 martie 2014. Craiova lui Mititelu e de șapte ani în insolvență, dar nu are planul aprobat.

Dosarul s-a plimbat prin toată țara, iar acum e la Brașov, cu termen pe 5 februarie 2014! Mai mult ca sigur nu va avea un plan aprobat până pe 31 martie. În fine, s-a mai decis ca în procesul național de licențiere să nu fie evaluate datoriile la stat. Măsura reprezintă o gură de oxigen pentru unele cluburi, dar va duce la o spirală a îndatorării cu efecte ucigătoare.

Doar grupările care vor viza cupele europene vor fi obligate să plătească aceste taxe, pentru că UEFA evaluează și aceste datorii. Se poate ajunge astfel la un campionat mai vulnerabil ca oricând, cu echipe fără obiectiv, tentate să traficheze puncte.

 

Articol scris de Alexandru ENCIU

Autor: Mihai Andries Publicat: 31 Oct. 2013, 04:43 Actualizat: 31 Oct. 2013, 04:44 Special
Pe aceeași temă