„La Iași i se spunea noul Roberto Carlos”

Publicat: 13 Jan. 2012, 17:35 Actualizat: 13 Jan. 2012, 17:36 Special
„La Iași i se spunea  noul Roberto Carlos”

Puțină lume știe că Ștefan Popescu, puștiul de doar 18 ani care a marcat pentru Cesena în poarta lui Napoli, în Cupa Italiei, a început fotbalul la clubul privat Noua Generație din Iași, condus de Paul Costaș. Popescu a venit pentru prima dată la fotbal când avea doar 8 ani, împreună cu tatăl său și s-a înscris la grupa 93 pregătită de prof. Sorin Ștefan, care i-a fost antrenor timp de patru ani.

Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Popescu a declarat, vineri, pentru ProSport, că fostul său elev avea încă de mic toate calitățile pentru a ajunge un mare jucător. Pe lângă talent, actualul fotbalist al Cesenei se diferenția față de colegii săi încă de mic printr-o voință de fier care l-a făcut să ajungă în fotbalul mare.

„Mi-l amintesc pe Ștefan Popescu foarte bine. A venit la clubul Noua Generație împreună cu tatăl său, la grupa mea de copii născuți în 1993, iar primele antrenamente le-am făcut pe un teren de bitum, la baza Poliției. A ieșit în evidență încă de atunci. Era cam firav, dar avea calități. Avea forță, viteză, era muncitor și modest. Chiar dacă îl mai certai, stătea cu capul plecat și încerca să se corecteze. Se vedea că vrea să progreseze, era înnebunit după fotbal. Ieșea de departe în evidență față de colegii săi, am simțit că va ajunge fotbalist”, îți amintește prof. Sorin Ștefan.

Juca cu copiii mai mari ca el

În timp, micuțul fotbalist s-a pus la punct cu tehnica, iar antrenorul său a fost nevoit să-l avanseze la o grupă mai mare, datorită calităților sale. „Pe Ștefan l-am folosit în scurt timp la o grupă mai mare, juca cu cei mai mari cu un an decât el. Avea calități, s-a pus la punct și cu tehnica, era iute. Îmi amintesc că am fost la un turneu de minifotbal în țară și a ieșit golgeter”, a mai spus fostul antrenorul al lui Ștefan Popescu.

Apreciat de Gică Popescu și Emeric Ienei

Acesta s-a despărțit de elevul său după patru ani, dar nu regretă, întrucât puștiul de 12 ani pe atunci a beneficiat ulterior de condiții infinit mai bune de pregătire, la Școala de Fotbal Gică Popescu.

„Ștefan Popescu a plecat de la Noua Generație după patru ani. Mi-a cerut voie să participe la o acțiune organizată de Gică Popescu și atunci a fost remarcat de fostul mare internațional. Chiar și Emeric Ienei l-a remarcat, spunând despre el că la Iași a fost descoperit noul Roberto Carlos, întrucât avea un stâng foarte bun. Nu mi-a părut rău că a plecat de la Iași, pentru că acolo a beneficiat de condiții mai bune”, susține Sorin Ștefan.

Pot pleca talente și din condiții mizere

Acesta ține legătura cu fostul său elev și cu tatăl acestuia, iar după golul marcat împotriva lui Napoli i-a trimis un mesaj de felicitare părintelui fotbalistului. „Am văzut meciul în direct și m-am bucurat foarte mult să-l văd titular, iar după ce a marcat am sărit în sus de bucurie. I-am trimis un SMS de felicitare tatălui său imediat după gol. Normal că m-am bucurat când am văzut că un fost elev de-al meu a marcat pentru o echipă italiană într-un meci oficial, chiar la debut. Este o satisfacție imensă pentru mine să-l văd jucând în Serie A. Din punct de vedere material nu am avut de câștigat nici eu și nici clubul la care a pășit în fotbal, pentru că a plecat gratis, dar există satisfacția profesională. Am dovedit o dată în plus că pot pleca valori și din condiții mizere. Aici ne antrenam pe terenuri foarte proaste și mă bucur că a plecat la o școală unde a beneficiat de cele mai bune condiții”, a punctat prof. Sorin Ștefan.

articol scris Narcis Pohoață

Publicat: 13 Jan. 2012, 17:35 Actualizat: 13 Jan. 2012, 17:36 Special
Pe aceeași temă