Cornel Carlos Coc: de la naționala U19, angajat într-un McDonald”s din Austria. Cum i-a spulberat „U” Cluj visul fundașului dorit în Liga 2

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 10:19 Special

Fundașul stânga Cornel Carlos Coc (21 de ani) era considerat o speranță a fotbalului românesc în primăvara anului 2014, când era convocat, alături de Ianis Hagi, la naționala U19 a României.

În vara aceluiași an, „U” Cluj, club pentru care a câștigat trei titluri naționale la juniori, l-a împrumutat în Liga a 3-a, la Arieșul Turda. Ulterior, i-a reziliat contractul din cauza unei abateri disciplinare și nu i-a permis să se transfere fără ca echipele doritoare să plătească indemnizația de formare, de 35.000 de lei. Ionel Ganea l-a dorit la Dunărea Călărași, în Liga 2, însă transferul nu s-a mai realizat.

„Este un nivel foarte slab și nu cred că meritam asta. Am fost trei ani la rând printre cei mai buni din țară. Părinții mei nu au o situație financiară foarte bună și trebuie să mă întrețin singur. Eu sunt dintr-un sat de lângă Câmpia Turzii și zilnic fac naveta 20 de kilometri ca să mă antrenez. Cu 1500 de lei nu mă pot descurca. Am nevoie de alimentație și de echipament. O pereche de ghete este 800 de lei. Eu suport tot, pentru că nu ni se mai oferă cazare și masă. Dacă voi rămâne aici nu voi avea încotro și voi pleca în Germania la muncă”, declara Cornel Coc pentru ProSport.

Cornel a fost astfel obligat să renunțe temporar la fotbal și a plecat în Austria, unde s-a angajat la un restaurant McDonald”s. „Acum sunt liber să semnez cu oricine, după ce Universitatea Cluj a fost retrogradată, dar nu am mai ținut legătura cu nimeni din fotbalul românesc. Nu m-a sunat nimeni de la FRF după ce am plecat din țară”, a spus fostul internațional de juniori pentru sportescu.ro.

În Austria, pentru a se menține în formă, Carlos Coc a jucat pentru o echipă de amatori, Gurten.

Marius ANGHEL 29 Dec. 2016, 10:19 Special
Pe aceeași temă