Juventus este noua campioană la minifotbal a României!

Autor: Mihai Andries Publicat: 08 Jul. 2013, 10:28 Actualizat: 08 Jul. 2013, 10:29 Special

La finalul săptămânii trecute la Hunedoara s-a mutat toată crema minifotbalului românesc, cele mai bune 20 de echipe din peste 2.000 din întreaga țară au luat parte la finala Campionatului Național de Minifotbal. Juventus Sibiu este noua campioană la minifotbal a României după ce s-a impus în marea finală în fața echipei Oz Er Golden Boys Bacău cu scorul de 2-0. Juventus este echipa care anul trecut reușea să câștige Cupa României și să fie la un pas chiar de câștigarea Super Cupei României, în timp ce campioana Bacăului este la prima finală de campionat național, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria Bacăului în plan minifotbalistic. În finala mică, ABC United București, favorita la titlu în această ediție de campionat, s-a impus în urma loviturilor de departajare în fața echipei MAV Glissando Timișoara, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost unul de egalitate. Surpriza a venit din partea fostului stelist, Petre Marin, care l-a înlocuit pe portarul bucureștenilor eliminat, și-a pus mănușile de portar și a decis soarta meciului apărând și apoi înscriind decisiv. Cel mai bun jucător al competiției a fost declarat Răzvan Radu (ABC United București), iar cel mai bun portar Gabriel Coșa (Oz Er Golden Boys Bacău).

Fostul mare fotbalist, Romică Gabor, „Balonul de Aur” de la Mondialul de tineret din 1981, s-a alăturat și el printre susținătorii minifotbalului românesc, devenind cu ocazia acestui eveniment un ambasador al minifotbalului și al încurajării dezvoltării sportului de masă în România.

Anul aceste printre jucătorii de minifotbal care au luat parte la Campionatul Național au fost și foști fotbaliști retrași din activitate în prezent, cum ar fi Petre Marin, Adrian Pitu, Adrian Neaga, Leonard Naidin, Mihai Guriță sau Eugen Beza.

Tot o premieră pentru minifotbalul românesc a fost și transmiterea în direct a meciurilor din cadrul Campionatului Național de Minifotbal de către postul național GSP TV.

„A fost un spectacol total cu un nivel foarte ridicat și, mai mult decât atât, cu foarte multă dăruire din partea tuturor jucătorilor, ceea ce confirmă faptul că minifotbalul este un sport foarte iubit în țara noastră și că are totodată capacitatea de a aduce la un loc zeci de mii de practicanți, contribuind astfel la dezvoltarea sportului de masă”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România și al European Minifootball Federation.

La Hunedoara a fost prezent și președinte federației internaționale de minifotbal, Filip Juda, care a rămas impresionat de nivelul minifotbalului românesc, care justifică încă o dată cele trei titluri europene câștigate de echipa națională de minifotbal a României.

La începutul lunii septembrie minifotbalul românesc pregătește Super Cupa României dintre Juventus Sibiu, campiona acestei ediții de campionat național, și Consiliul Județean Buzău, câștigătoarea Cupei României. Iar în luna octombrie, cei mai buni jucători ai României vor avea posibilitatea de a participa la miniEURO Greece 2013, unde naționala noastră urmează să întâlnească reprezentantive ale unor țări cu o bogată tradiție fotbalistică.

Partenerii Campionatului Național de Minifotbal au fost: Joma, SMG, Artimex Sport, Infinity Trophy și Agerpres.

Autor: Mihai Andries Publicat: 08 Jul. 2013, 10:28 Actualizat: 08 Jul. 2013, 10:29 Special
Pe aceeași temă