Urican: „Dacă nu ne ajutați, nu ne judecați!”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2013, 13:21 Juniori
Urican:**

Protocolul de colaborare între cluburile reșițene de fotbal nu a adus, cel puțin deocamdată, prea multe avantaje grupării din Govândari, situația fiind destul de complicată în momentul de față la Gloria.

Rămași fără principala sursă de finanțare, piața de vechituri care se organiza săptămânal pe terenul de antrenament, alb-albaștrii resimt acut problemele de natură financiară. Conducerea Gloriei nu se vaită, ci caută soluții. Consilierul clubului, Ciprian Urican, a reacționat însă după ce unii „specialiști” au început să dea sfaturi sau să facă recomandări, în condițiile în care la Gloria s-au făcut în ultimii doi ani lucruri frumoase, cu bani puțini sau foarte puțini.

„Dacă nu ne ajutați, nu ne judecați! Lăsați-ne să construim! Nu avem nevoie de sfaturi și sugestii! Știm cum trebuie să ne facem treaba, fără resurse! Și noi zicem că o facem bine! Dacă nu veniți cu ceva constructiv, benefic pentru fotbalul reșițean, nu ne încurcați! Întelegeți?? Avocații noștri sunt zecile de părinți care-și aduc odraslele de mână zi de zi, la stadionul din Govândari! Și oamenii care apreciază spectacolul pe care îl oferim (atât cât putem în acest moment!). Pentru noi este de ajuns!”, a afirmat Urican într-un comunicat primit la redacție.

O șansă pentru tinerii Reșiței!

Referent al Federației Române de Fotbal, calitate în care se ocupă de creșterea, dezvoltarea și valorificarea tinerilor jucători din Caraș-Severin, Mehedinți și Hunedoara, Urican și-a motivat încă o dată decizia de a lucra la clubul din Govândari. „Am acceptat să vin la Gloria Reșița la solicitarea domnului Gabi Stănucă, din mai multe motive: „nebunia” lui și a domnului Aghescu de a face „altceva”, adică de a oferi o șansă tinerilor cărora nimeni nu le dădea o șansă; obiectivul lor corespundea cu al meu, valorificarea tinerilor talente;   dezvoltarea, pentru că el era deja creat, a unui centru de copii performant; evitarea retrogradării echipei de seniori care participă în Liga a-III-a; lansarea a cel puțin unui jucător din această echipă spre ligile superioare, primordial, către Metalul Reșița”.

În grafic!

Urican spune că până în prezent obiectivul este îndeplinit, dar cu siguranță ambițiile sale și ale tandemului Aghescu-Stănucă sunt mult mai mari. „Cu o echipă formată din copii, în majoritate născuți în anii ”95-”96, am terminat turul pe locul 8. Am primit recunoașterea adversarilor pentru jocul prestat, de la etapă la etapă, tot mai bun, în condițiile în care anul trecut aceeiași copii jucau în Liga a-IV-a! Educație morală, intelectuală, fotbalistică, asta se face la Gloria Reșița! În condițiile în care, din ce în ce mai mulți tineri se pierd în societatea românească, noi formăm! Și nu e puțin lucru! Îi îndrumăm înspre sport și școală! Ne condamnați? Grupele de copii și juniori ai Govândariului, profesori și antrenori, angajați ai clubului, care spală, calcă, tund terenul, tăvălugesc, mătură gunoaiele, toți muncind oră de oră, zi de zi, pe salarii infime, dar cu multă pasiune, păstrează istoria și demnitatea echipei de tradiție a fotbalului românesc, și mai de seamă carașean, GLORIA REȘIȚA!”, a mai afirmat Urican.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 27 Nov. 2013, 13:21 Juniori
Pe aceeași temă