Un buzoian e la granița cu succesul în fotbalul german. Puștiul a fost invitat la un trial pentru selecționata Under 13 a nemților

Marius ANGHEL 07 Sep. 2016, 13:02 Juniori

Kirchheim unter Teck. Un orășel, am putea spune, enervant de liniștit, aflat în landul Baden-Wurttemberg și la 30 de kilometri distanță de Stuttgart, unde din 2015 locuiește fostul fotbalist buzoian, Daniel Niculescu „Pito” (38 ani), alături de soția sa Dana și cei trei băieți. Și cum așchia nu sare departe de trunchi, Flavius (8), Gabriel (12) și Rareș (14) au luat repede contact cu sportul rege, iar acum evoluează în Germania, primii doi fiind legitimați la VFL Kirchheim, iar ultimul la clubul TSV Jesingen. Toți s-au integrat destul de repede la echipele lor și, mai mult, au reușit să impresioneze în meciurile jucate până acum, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie pentru soții Niculescu. Aceștia au avut parte de o mare surpriză după ce fiul cel mijlociu, Gabriel, care evoluează pe postul de atacant, a primit din partea forului german (DFB) invitația de a participa la un trial pentru selecționata Under 13, programat săptămâna viitoare la Stuttgart, unde sunt așteptați aproape 1000 de copii!

La sfârșitul lunii trecute, jucătorul român s-a remarcat în partidele pe care VfL Kirchheim le-a disputat în cadrul unui puternic turneu pe care l-a găzduit și unde printre participante s-au numărat Vfb Stuttgart, Augsburg și Hoffenheim. Lui Niculescu i-a fost încredințată pentru prima data banderola de căpitan de echipă, iar asta nu a facut altceva decât să-l ambiționeze și mai mult să arate că nu întâmplător antrenorii i-au acordat încredere.

Deși VfL Kirchheim a pierdut, românul și-a făcut datoria de atacant, marcând toate cele trei goluri ale echipei sale, unul de generic, chiar în poarta celor de la Stuttgart.

„Chiar dacă am pierdut, mă bucur însă că am reușit să marchez cele trei goluri ale echipei împotriva celor de la Hoffenheim și Stuttgart. Bineînțeles că pentru mine, o motivație în plus a reprezentat-o faptul că antrenorul m-a desemnat căpitanul echipei. M-am acomodat repede aici (n.r. – VfL Kirchheim) și îmi place mult, deoarece colegii și cei de la club m-au primit bine și vreau ca prin evoluțiile mele să demonstrez în continuare încrederea acordată. Totodată sunt tare fericit că mi s-a oferit ocazia ca pe 12 septembrie să particip la trialul pentru selecționata Under 13, unde voi încerca să dau tot ce am mai bun și sper să mă număr printre jucătorii evidențiați”, a declarat Gabriel Niculescu.

Înainte să plece în Germania, atacantul lui VfL Kirchheim (U12) a jucat la Carpați Nehoiu, dovedindu-și apetitul pentru gol și la noua sa echipă, dovadă cele 79 de goluri marcate în mai puțin de un an.

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 07 Sep. 2016, 13:02 Juniori
Pe aceeași temă