Petrolul și Dinamo s-au impus la „Cupa Pascală”

20 Apr. 2012, 14:06 Juniori

Timp de trei zile, de marți și până joi după amiaza, pe stadionul echipei de Liga a III-a Conpet Ploiești s-a desfășurat ediția din acest an a „Cupei Pascale Irimat Cons”.

În organizarea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Prahova și a firmelor Irimat Cons (patron Florin Goruneanu) și Crisco Srl (patron Gabriel Vlășceanu), întrecerea a fost un real succes și care s-a desfășurat la nivelul copiilor născuți în anul 2000 și, respectiv, 2001.

La categoria copiilor de 12 ani au participat 10 echipe, împărțite în două grupe: Concordia Chiajna, Juniorul Brașov, FC Brașov, CSM Ploiești și Petrolul Ploiești (A) și Știința Craiova, Viitorul Constanța, LPS Buzău, Conpet Ploiești și Astra Ploiești (B).

Cealaltă categorie, cea a copiilor de 11 ani, a fost onorată de: Dinamo București, Concordia Chiajna, LPS Galactic Buzău, CSM Ploiești și Petrolul Ploiești (A) și CSS Târgoviște, Academia „Gheorghe Hagi”, Dinamo II București, Conpet Ploiești și Astra Ploiești (B).

S-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, iar un meci a avut două reprize a câte 20 de minute cu 5 minute pauză. După faza grupelor, primele două echipe din fiecare grupă au jucat, încrucișat, semifinalele, iar învngătoarele s-au duelat cu trofeul pe masă.

„A fost o competiție reușită, la care au aproape participat cele mai bune echipe din țară la acest segment de vârstă. Cu siguranță unii dintre copii participanți la „Cupa Pascală Irimat Cons” vor face pasul spre fotbalul mare, dar cu condiția ca în continuare să muncească mult”, a declarat, la finele turneului, președintele AJF Prahova Silviu Crîngașu, care speră ca această întrecere să devină una permanentă.

Pe urmele lui Budescu

În meciul vedetă la categoria copiilor născuți în anul 2000 s-au întrecut Petrolul și Astra Ploiești, adică reprezentantele echipelor prahovene care evoluează în Liga I. A rezultat un joc disputat, cu ocazii de gol de ambele porți, în care spectatorii prezenți – majoritate părinți – au avut ce viziona. În cele din urmă au câștigat „găzarii mici”, care au dispus de oponenții din finală cu scorul de 3-0 (la pauză: 2-0).

Totodată, galben-albaștri au luat și premiile individuale, Andrei Ioniță fiind desemnat portarul turneului, iar Antonio Manolache a fost ales jucătorul turneului. Despre acest tânăr jucător din urmă trebuie să menționăm că a impresionat și la ultima ediție a Cupei Moș Crăciun, când a evoluat sub tricoul echipei Rapid Sălciile.

Se poate spune că urmează același traseu ca al capriciosului Costin Budescu, și anume a fost descoperit de Răduță Ghioca la Sălciile, ca apoi să ajungă la Petrolul Ploiești.

De acum încolo totul depinde de el pentru a ajunge pe prima scenă fotbalistică a țări…

Câinii roșii au mușcat din trofeu

În cealaltă finală, cea de la nivelul juniorilor născuți în 2001, Dinamo București a învins pe LPS Galactic Buzău, tot cu 3-0, după ce în faza grupelor bucureșteni au câștigat cu 2-0.

Echipa învinsă în finală a fost surpriza plăcută a turneului, cea care în penultimul act a dispus de formația Academiei Hagi cu scorul de 2-1, după ce constănțenii marcaseră primi. Însă, în ultimul act nu au mai avut forță să revină, astfel că trupa câinilor roșii a plecat acasă cu trofeul cel mare pentru această categorie de vârstă.

De altfel, finalistele acestei grupe de vârstă au dat și laureați competiției: Andrei Bălan (Dinamo) – cel mai bun jucător, Florin Crețu (LPS Galactic Buzău) – portarul turneului.

Chiajna și-a bătut joc de competiție

Din păcate, nu toate lucrurile au decurs bine așa cum și-au dorit organizatori. Chiar dacă au participat în prima zi a întreceri, echipa condusă de fosta glorie stelistă Liță Dumitru, am numit aici gruparea Concordia Chiajna, nu s-a mai prezentat pentru a doua zi a Cupei Pascale.

Mai mult, conducători trupei ilfovene nu și-au motivat gestul în niciun fel, în dimineața zilei de miercuri nici nu au mai binevoit să răspundă la telefon.

Gestul ilfovenilor a lăsat un gust amar organizatorilor, care s-au străduit foarte mult să asigure cele mai bune condiții de participare, dar și premii consistete echipelor care s-au aliniat la startul acestei întreceri juvenile.

Date statistice:

Finala juniori născuți în 2000

Petrolul Ploiești – Astra Ploiești 3-0 (2-0)
Stadion: „Conpet”, Strejnic. Au marcat: Antonio Manolache (2), Marian Constantinescu.
Petrolul: Alin Ioniță – Valentin Ticu, Andrei Stoicescu, Marian Constantinescu, Gabriel Diță, Dragoș Dumitru, Alexandru Rusu, Antonio Năstase, Antonio Manolache, Andrei Șerban, Cristian Manea, Adrian Țolea, Viorel Ion, Andrei Costache și Cristian Barbu. Antrenor: Iulian Cojocaru.
Astra: Ionuț Voicu – Matei Movilă, Robert Panait, Gabriel Șerban, Ștefan Barbu, Valentin Mihăilă, Ionuț Ancu, Alin Lazăr, Florin Manole, Adrian Totu, Andrei Dobrin, Leonard Costache, Gheorghe Diaconu, Bogdan Stanciu, Sebastian Stancu. Antrenor: Marius Georgian Matei.
Arbitri: Cristi Damian (Slănic) și Răzvan Joița (Măgurele).

Finala juniori născuți în anul 2001

Dinamo București – LPS Galactic Buzău 3-0 (1-0)
Stadion: „Conpet”, Strejnic. Au marcat: Andrei Mirică, Robert Andreescu, Eduard Vraciu.
Dinamo: Albert Gherasim, Nicolas Anghel – Nicolas Tudor, Deniz Giofer, Adrian Marin, Eduard Vraciu, Radu Zamfir, Andrei Bălan, Andrei Mirică, Robert Andreescu, Alexandru Manole, Cezar Gherghiceanu, Luca Răducă. Antrenor: Sorin Popescu.
LPS: Florin Crețu – Claudiu Vasile, Costin Ciobanu, Rafael Manea, Alexandru Ichim, Alexandru Ștefan, Sabin Sava, Răzvan Tănase, Cosmin Crudu, Cristi Dumitru, Edi Duca, Cosmin Cernat, George Vlagea, Alexandru Dobre, Ionuț Mirică. Antrenori: Cătălin Cighil și Ion Ioniță.
Arbitri: Georgian Radu (Ploiești) și Răzvan Joița (Măgurele).

Sursa: Ziarul Prahova

20 Apr. 2012, 14:06 Juniori
Pe aceeași temă