Juniorii Gloriei s-au dat jos din autocar la Brașov și au bătut Corona!

Mihai Andries 20 Apr. 2013, 09:43 Juniori

Absența unor jucători de bază, dar și oboseala acumulată pe drum – echipa făcând deplasarea chiar în dimineața meciului-au împiedicat Gloria Buzău să evolueze la adevărata valoare în confruntarea de la Brașov cu una dintre codașele seriei, Corona Brașov. Cu toate acestea, dirijată de pe margine de vulcanicul Anton Nicolae, formația buzoiană a reușit să își adjudece victoria cu scorul de 2-0 în partida disputată joi în cadrul etapei cu numărul 24 a seriei a II-a, din campionatul Juniorilor A. Oaspeții, care nu concepeau sub nicio formă să plece acasă fără toate punctele puse la bătaie, au lovit prima dată în minutul 14, când la un duel aerian în careu cu portarul gazdelor, Cloșcă a fost faultat și tot el a transformat penaltyul însă cu ceva emoții.

Susținuți din tribune de câțiva părinți, așa cum se întâmplă la fiecare meci, jucătorii Gloriei Buzău au continuat să atace dar ratările au făcut ca la finalul reprizei întâi, avantajul să fie unul fragil. În partea secundă au izbutit să și-l dubleze grație aceluiași Cloșcă, acesta marcând în minutul 69 cu un șut din interiorul careului în urma unei pase primită de la Pașa. Peste puțin timp la un contraatac rapid, Tudor a trecut de doi adversari reușind apoi să pătrundă în suprafața de pedeapsă unde unul dintre fundașii brașoveni l-a oprit prin fault. Arbitrul a indicat prompt punctul cu var iar lovitura de la 11 metri a fost executată de Cloșcă, jucător care de această dată a bătut aiurea ratând totodată șansa de a-și trece în cont un hatt-trick.
A fost dealtfel ultima acțiune notabilă a unei partide în care „glorioșii” nu au strălucit, dar și-au atins scopul. Oricum, având în vedere greutățile financiare și implicit condițiile modeste se poate spune că parcursul juniorilor Gloriei în această ediție de campionat este chiar unul bun.

„Jocul nu a fost unul concludent și nu m-a satisfăcut însă victoria râmăne victorie. M-a nemulțumit foarte mult faza de atac fiindcă am ratat din poziții ideale iar asta este lacuna noastră în ciuda faptului că lucrăm foarte mult la antrenamente. Referitor la apărare am avut și aici probleme începând greoi cu niște greșeli elementare. Una peste alta mă bucură că băieții și-au dorit tare mult să câștige”, a concluzionat tehnicianul echipei buzoiene, Anton Nicolae.

Gloria Buzău a evoluat în următoarea alcătuire:
Akcai – Coman, Ceauș, Simion, Rusen, Ghiță, Nistor, Mantu, Pașa, Cloșcă, Tudor
Rezerve:Ene, Mușat, Mititelu, Nedelcu
 

 

Articol și foto de Adi SOARE

Mihai Andries 20 Apr. 2013, 09:43 Juniori
Pe aceeași temă