După 20 de ani, tot Petrolul! Echipa ploieșteană a câștigat Cupa Moș Crăciun

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 10:17 Juniori

Cupa Moș Crăciun – întrecere destinată fotbalului juvenil, organizată de către Asociația Județeană de Fotbal Prahova,  și-a desemnat, ieri, a 20-a câștigătoare. Este vorba despre Petrolul Ploiești, care, la acest nivel, al copiilor și juniorilor, încă are „lupte mari” cu … Astra Ploiești, nu Giurgiu.

Echipa petrolistă și-a adjudecat ultimul act al competiției cu scorul de 1-0, la capătul unui meci aprig, în care, copii de 11-12 ani s-au comportat, de multe ori, ca adevărați fotbaliști, tactic, ambele grupări fiind destul de bine „formate” din acest punct de vedere.

Câștigătoarea ediției jubiliare a fost stabilită în urma unui „șut de zile mari”, expediat de petrolistul Manolache, jucător remarcat, ediția trecută, la echipa din Sălciile, a lui Răduță Gheoca, unde, remarcat fiind de către Petrolul (la fel ca și Budescu, acum ceva ani), a fost transferat la gruparea fanion și s-a dovedit a fi „omul decisiv” al finalei.

Elevii lui Iulian Cojocaru s-au impus pe merit într-un turneu în care, mai toată lumea a recunoscut superioritatea „lupilor”, Petrolul fiind o echipă cu elemente de certă perspectivă, cum ar fi portarul Alin Ioniță, apărătorul Valentin Țicu, autorul golului victorios – Manolache și atacantul Iulian Ilie.

Astra, cu Sinescu în tribună

Adversara Petrolului, Astra Ploiești a fost departe de a fi… echipa nimănui, în sala din Urlați făcându-și apariția nu „fanii din Giurgiu” ci aproape tot staff-ul echipei „mari”, antrenorul Valentin Sinescu, plus alți antrenori de la „Centru”, printre care și fostul prim-divizionar Daniel Movilă (venit să-și vadă fiul – Matei), directorul sportiv Costel Lazăr și „șeful” de la Juniori, Gheorghe Rohat. Astra a prezentat, de asemenea, câțiva fotbaliști interesanți, care ar fi păcat să se „piardă” în translatarea … tradiției acestei echipe, între Prahova și Giurgiu.

Mai „jos”, pentru locul 3, CSM Ploiești a „bifat” o prezență pe podiumul de premiere, echipa „municipiului” prezentându-se și ea bine, din toate punctele de vedere – fotbalistic, echipament, disciplină tactică, în timp ce, ocupanta locului 4 – CSM Câmpina a acuzat lipsa a 2-3 jucători de bază, indisponibili pentru „finala mică”.

A fost, una peste alta, un turneu reușit, prin prisma nivelului valoric, a tradiției, respectată în continuare, a bucuriei oferite micilor jucători, de a se simți „fotbaliști”. Petrolul, de exemplu a venit în autocarul echipei „mari”, iar, după câștigarea finalei, copii au avut parte și de un … banchet, grupa lui Iulian Cojocaru fiind una puternică din toate punctele de vedere, fotbalistic și nu numai.

Și Claudiu Tudor a fost… „Moș Crăciun”

Unul dintre fotbaliștii cu CV în Liga I, Claudiu Tudor, fost jucător la Petrolul, Universitatea Craiova, Astra și, acum, Poli Iași, a ținut să se „întoarcă” în timp, cu vreo 12 ani și să retrăiască momentele fericite petrecute, ca junior al Petrolului, la Cupa „Moș Crăciun”. La fel ca alți fotbaliști care au urcat apoi treptele performanței, precum Budescu, Marinescu sau Aristan, Claudiu Tudor a fost unul dintre laureații acestei tradiționale competiții juvenile, organizate de AJF Prahova. Tudor, care se pregătește să devină și…tătic, a ținut să acorde un premiu special, din partea sa, unui copil participant la competiția de la Urlați, „alesul” fiind petrolistul Constantin Țicu – căpitanul galben-albaștrilor, un jucător inteligent, elegant în exprimare și tehnic, chiar dacă a jucat apărător, pe care Tudor și-ar dori să-l vadă, cândva, călcându-i pe urme.

Acesta a primit din partea mijlocașului de la Iași o minge, un fular și un fanion al echipei moldovene de prim-eșalon, precum și nelipsitele dulciuri, Claudiu promițând că nu va fi ultima dată când va participa la o astfel de acțiune.

În sala din Urlați a mai fost prezent un fost prim-divizionar, astristo-petrolistul Costin Budescu, și el, fost participant la această competiție juvenilă.

Ilie – „veteranul” Cupei

Asociația Județeană de Fotbal Prahova a acordat mai multe premii speciale, în cadrul festivității de final a acestei ediții a Cupei „Moș Crăciun”. Poate cel mai interesant premiu l-a primit petrolistul Iulian Ilie, cu o performanță greu de egalat, acesta fiind participant la această competiție de 7 ani! Ilie a primit din partea președintelui AJF – Silviu Crângașu, un premiu special, pe care l-a primit înfășurat în steagul ghalben-albastru al echipei favorite. De menționat că, jucătorul născut în 2001, a fost și „invitatul” Petrolului, la meciul amical din Turcia, cu Galatasaray, din urmă cu câteva luni, când a făcut parte din delegația condusă de Mircea Rednic.
 
Rezultatele statistice:

Turneul semifinal (vineri, 21 decembrie):

Grupa B (ora 9.00)

Tinerețea Izvoarele – Astra II Ploiești             0-6
CSM Câmpina – Astra I Ploiești                    0-2
Astra II Ploiești – Astra I Ploiești                   2-7
Tinerețea Izvoarele – CSM Câmpina              0-4
CSM Câmpina – Astra II Ploiești                   2-0
Astra I Ploiești – Tinerețea Izvoarele              12-0

CLASAMENT

1. Astra I Ploiești             3        3        0        0        21-2             12
2. CSM Câmpina            3        2        0        1        6-2              8
3. Astra II Ploiești           3        1        0        2        8-9              4
4. Tinerețea Izvoarele       3        0        0        3        0-22             0

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) și Sergiu Târșoreanu (Tg. Nou).

Grupa A (ora 13.00)

Petrolul I Ploiești – Conpet Ploiești                8-0
Petrolul II Ploiești – CSM Ploiești                  0-2
Conpet Ploiești – CSM Ploiești                     0-4
Petrolul I Ploiești – Petrolul II Ploiești            6-2
Petrolul II Ploiești – Conpet Ploiești               4-0
CSM Ploiești – Petrolul I Ploiești                   0-2

CLASAMENT

1. Petrolul I Ploiești         3        3        0        0        16-2             12
2. CSM Ploiești               3        2        0        1        6-2              8
3. Petrolul II Ploiești        3        1        0        2        6-8              4
4. Conpet Ploiești            3        0        0        3        0-16             0     

Arbitri: Constantin Pantilimonescu (Ploiești) și Mihai Safta (Iordăcheanu).

Turneul final (duminică, ora 9.00)

Meci demonstrativ

Unirea Urlați – AS Tufeni Băicoi     4-0 (2-0)

Finala mică

CSM Ploiești – CSM Câmpina                  1-0 (0-0)
A marcat: Narcis Dinu.

Ploiești: Adrian Tănase – Alin Roșca, Ioan Stan, Alexandru Bașturea, Narcis Dinu, George Lefter, Cătălin Albu, Răzvan Puiu, Rareș Simionescu, Cezar Badea, Claudiu Petre, Sebastian Dinescu. Antrenor: Marian Nicolae.

Câmpina: Alexandru Mihai – Cristinel Catrina, Alexandru Badea, Robert Niță, Costel Mititelu, Iosif Mititelu, Valentin Nicolae, Mihai Chejnoiu, Cosmin Dumitrașcu, Antonio Frățilă. Antrenor: Robert Stoica.

Finala mare

Petrolul I Ploiești – Astra I Ploiești  1-0 (0-0)
A marcat: Antonio Manolache/-.

Petrolul: Alin Ioniță – Andrei Șerban, Valentin Țicu, Andrei Stoicescu, Alexandru Rusu, Antonio Manolache, Gabriel Diță, Mihai Nițescu, Matei Goroneanu, Ovidiu Costache, Iulian Ilie, Marian Constantinescu. Antrenor: Iulian Cojocaru.

Astra: Ionuț Voicu, Adrian Totu, Robert Panait, Ștefan Barbu, Gabriel Șerban, Leonard Costache, Alin Lazăr, Ionuț Ilie, Matei Movilă, Andrei Dobrin, Cristian Matei, Andrei Iordache, Valentin Mihăilă. Antrenor: Marius Matei.

Arbitrii finalei: Ovidiu Oprea (Ploiești), Mihai Amorăriței (Câmpina) și Cristian Lefter (Urlați).

Festivitatea de premiere

Premii speciale: echipele din Băicoi și Urlați, Valentin Țicu, Iulian Ilie (ambii, de la FC Petrolul);

Portarul finalei mici: Adrian Tănase (CSM Ploiești);
Portarul finalei mari: Alin Ioniță (FC Petrolul);
Golgheterul competiției: Alin Lazăr (FC Astra);
Cel mai tânăr jucător: Nicolae Ghiță (Petrolul 95).

Articol scris de Marian DIMA și Cristi DAMIAN

Marius ANGHEL 24 Dec. 2012, 10:17 Juniori
Pe aceeași temă