Deja-vu amar pentru Dinamo cu un alt junior talentat. Cum l-au ratat „câinii” pe Andrei Ivan, unul dintre cei mai valoroși internaționali Under 17

Mihai Andries 06 Jun. 2014, 15:39 Juniori
Deja-vu amar pentru Dinamo cu un alt junior talentat.** Cum l-au ratat

Dinamo și CS Universitatea Craiova vor disputa finala juniorilor B republicani, meci care va avea loc la Mogoșoaia, în data de 14 iunie. Duelul din teren va fi foarte interesant, Patrick Petre de la Dinamo și Andrei Ivan de la CS U Craiova fiind liderii de generație din cele două echipe, ambii fiind și internaționali Under 17. Atacantul oltenilor a reușit să debuteze deja în prima echipă a Universități, iar primul său meci oficial sub comanda lui Gabi Balint a însemnat și primul gol la seniori, în partida cu ASA Târgu Mureș, joc încheiat cu victoria cu 2-0 a alb-albaștrilor.

Puțini știu povestea lui Ivan, fotbalist care ar fi putut îmbrăca tricoul lui Dinamo. Talentatul vârf a fost crescut la Moreni, iar de aici, în august 2011, a ajuns la Sporting Pitești. Cum Școala de Fotbal condusă de profesorul Tănase Dima avea o colaborare cu Centrul de Copii și Juniori Dinamo, juniorul trebuia să ajungă la Dinamo. Totul era vorbit și chiar parafat, lucru confirmat de Tănase Dima: „Dinamo a avut prima opțiune, am discutat, dar între timp s-a făcut trecerea acțiunilor de la domnul Badea la domnul Negoiță, iar opțiunea noii conduceri a fost să întrerupă colaborarea cu noi. S-au reorganizat de altă manieră și nu au mai venit cu o solicitare referitoare la colaborarea cu noi. A fost dorința dânșilor, sunt problemele dânșilor”.

Noua conducere din „Ștefan cel Mare” nu a mai dorit să colaboreze cu Sporting Pitești

După ce a avut două solicitări din Anglia, de la gupele de elită ale academiilor de fotbal de la Norwich și Reading, acolo unde a și mers timp de 10 zile, Ivan a fost direcționat spre CS Universitatea Craiova. Dima explică și această alegere: „Am considerat că e mai bine pentru el să meargă la Craiova, mai ales că mă simt legat de această echipă și am avut mereu o relație deosebită, am mulți prieteni acolo și am renunțat la Anglia pentru a merge la Craiova. S-a demonstrat că a fost o alegere bună. Este un jucător foarte talentat, cu frumoase perspective”.

Pe vremea în care Rednic era antrenor la Dinamo, Chipciu a stat o săptămână în curtea „câinilor”

Ivan nu este primul jucător pe care Dinamo l-a pierdut de la Sporting Pitești. Cel mai bun exemplu care poate fi dat în acest sens este cel al lui Alexandru Chipciu. Ajuns între timp la Steaua, mijlocașul a fost, la propriu, în curtea lui Dinamo. În primul mandat al lui Mircea Rednic la Dinamo, în 2007, Chipciu a stat mai bine de o săptămână în „Ștefan cel Mare”. „A fost acolo și s-a antrenat în jur de o săptămână. Îmi aduc aminte că era monitorizat destul de des de Mihai Teja, actualul antrenor de la Universitatea Cluj și secundul lui Rednic la acea perioadă”, povestește Tănase Dima.

Articol scris de Cătălin MUREȘANU

Mihai Andries 06 Jun. 2014, 15:39 Juniori
Pe aceeași temă