Copie după modelul Ajax: Dinamo și-a reorganizat Centrul de Copii și Juniori

13 Jul. 2012, 12:34 Juniori
Copie după modelul Ajax:** Dinamo și-a reorganizat Centrul de Copii și Juniori

Dinamo și-a reorganizat Centrul de Copii și Juniori, iar proiectul se numește Academia FCD • Clubul care nu are bani de RMN investește în viitor

ProSport a scris în urmă cu două săptămâni despre proiectul dinamoviștilor pentru Academia de Fotbal Dinamo.
„Câinii” intenționează să deschidă centre pentru copii și juniori în mai multe zone din țară. La Onești, Ioan Sdrobiș a dat drumul la treabă, urmează Deva, Cîmpulung Muscel și Satu Mare. Centrul de elită va fi în București, iar acesta va fi organizat precum cel al lui Ajax Amsterdam. Noua organigramă a fost validată deja, iar la Dinamo II s-a făcut curățenie, cel mai în vârstă jucător care a plecat în cantonament la Săcele fiind născut în 1990!

Patru paliere sportive

Centrul de Copii și Juniori din Ștefan cel Mare va avea patru paliere sportive. Primul va fi cel de „Inițiere”, iar aici vor fi cuprinși copii între 7 și 11 ani. Apoi va urma palierul de „Formare” cu grupe de tineri între 12 și 15 ani. De aici se trece „Perfecționare” de la 16 la 19 ani și în final, la cel de „Performanță”, adică echipa a doua. „Câinii” au în plan și lansarea palierului „Speranțe”, cu echipe în Liga a III-a și a IV-a. În plus, începând cu acest an, „satelitul câinilor” nu va mai fi refugiul jucătorilor care nu prind lotul echipei mari sau a celor retrogradați disciplinar. Șefii au cerut ca Dinamo II să aibă o reprezentare de vârstă strictă. Astfel, 30% din jucători vor fi până în 19 ani, 30% cu un an mai mari, 30% între 21 și 22 de ani și restul de 10%, fotbaliști ce depășesc 22 de ani.

Secunzii de la satelit, coordonatori la juniori

Din acest sezon antrenorul echipei va fi Ilie Alexe, șeful Academiei Dinamo, acesta urmând să fie ajutat de trei „secunzi”. Fiecare A2 va fi antrenor coordonator la grupele de juniori. La rândul lui, antrenorul cu portarii de la Dinamo 2 se va ocupa și de portarii de la U 19, U 17 și U 15, la fel urmând să se întâmple și în cazul preparatorilor fizici.

104 jucători vor fi selectați la palierul „inițiere”, copii cu vârste între 7-11 ani urmând a fi distribuiți în opt grupe de câte 12-16 jucători

116 jucători va avea palierul „formare” al Academiei Dinamo, fotbaliștii urmând să facă parte din șase grupe

84 de jucători vor face parte din palierul „perfecționare”

22 de jucători va avea în componență lotul lui Dinamo 2

Articol scris de Cătălin Mureșanu

13 Jul. 2012, 12:34 Juniori
Pe aceeași temă