Academia „Gheorghe Hagi”, parteneriat cu Ajax

26 Mar. 2012, 14:12 Juniori

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” a realizat un parteneriat cu cea mai prestigioasă Academie din lume, cea a clubului olandez Ajax Amsterdam.
Urmare a unui turneu susținut de Academia constănțeană în luna februarie, în Olanda, doi dintre jucători au impresionat și au suscitat interesul clubului Ajax Amsterdam. Bogdan Țîru și Gabriel Iancu au fost invitați pentru un schimb de experiență, timp de o săptămână, pentru a se pregăti alături de jucătorii Academiei olandeze. Schimbul de experiență s-a extins și la nivel organizatoric pentru că cei doi jucători constănțeni au fost însoțiți de directorul tehnic Lucian Burchel, care a constatat pe viu modul în care își desfășoară activitatea toate grupele de juniori ale lui Ajax.

Bogdan Țîru, jucător Academia Hagi și „căpitan” România U19: „Am fost impresionat de ceea ce am trăit în Olanda. Toată lumea este preocupată exclusiv de fotbal. M-a impreionat că cei de acolo sunt perfecționiști. Pe fiecare îl interesează doar de el, nimeni nu se uită în ograda altuia. După o săptămână ne-au comunicat defectele și calitățile noastre, precum și ceea ce putem face pentru a ne dezvolta calitățile.”

Gabriel Iancu, jucător Academia Hagi și internațional România U19: „A fost un schimb de experiență foarte util. Am constatat că cei de acolo sunt preocupați doar de fotbal. Din punct de vedere al calităților nu există diferențe între noi și ei, însă avem nevoie de mentalitate și atitudine pentru a putea ajunge la nivelul lor.”

Experiența din Olanda a fost primul pas spre colaborarea dintre Academia Gheorghe Hagi și Ajax Amsterdam.

Lucian Burchel, director tehnic Academia Hagi: „Ca responsabil tehnic, am putut observa maniera de lucru a olandezilor la diferite grupe de vârstă. Obiectivul nostru principal este să culegem lucrurile bune și să le implementăm și la noi. A fost un prim contact, însă vor urma și alte demersuri între cele două academii. În primă fază vor veni și cei de la Ajax la Constanța pentru a observa ceea ce se lucrează la noi, iar apoi se va decide ce colaborare va exista între cele două academii. Bogdan Țîru și Gabriel Iancu s-au descurcat foarte bine. Ne-am dori în continuare astfel de experiențe pentru că mai avem multe de învățat. O experiență trăită de un jucător în curtea unui club de talia lui Ajax face înzecit mai mult decât orice le-ai explica jucătorilor despre ceea ce petrece în curtea lor. Am fost impresionat de liniștea și organizarea de acolo. Olanda este o țară foarte bine organizată, în care legile și regulile stricte sunt respectate.”

Sursa: Academia Hagi

26 Mar. 2012, 14:12 Juniori
Pe aceeași temă