INCREDIBIL | Steaua, „satelitul” unei echipe din Liga 3. Becali și-a dezvăluit planul prin care vrea să cumpere un club și să împrumute jucători în Liga 1

INCREDIBIL | Steaua,

Gigi Becali s-a speriat după ultimele probleme întâmpinate în războiul cu CSA Steaua și anunță cu nu va mai transfera jucători la FCSB, de teamă că ar putea fi executat silit în cazul în care pierde și procesul în care i se cer despăgubiri pentru utilizarea mărcii Steaua în perioada 2004 – 2014.

FCSB, satelit pentru Metaloglobus?!

Becali vrea să cumpere o echipă din ligile inferioare care să devină în perioada următoare o sursă de jucători pentru Steaua. „Cumpăr jucătorii acolo și îi împrumut la Steaua”, spune Becali, care, dacă își va duce planul la îndeplinire, ar transforma practic FCSB în „satelitul” unei echipe care joacă în prezent în Liga 3.  În general, echipa „mamă” joacă la cel mai înalt nivel și își trimite jucătorii la formația secundă, pentru a căpăta experiență, însă în Becali vrea să aplice sistemul invers. Cei mai valoroși jucători vor aparține de gruparea din eșalonul inferior și vor juca sub formă de împrumut la FCSB, în Liga 1.

Echipa vizată de Gigi Becali este Metaloglobus București, grupare clasată în acest moment pe primul loc în Seria 2 a Ligii 3, cu șanse uriașe să promoveze la finalul sezonului. După 13 etape, Metaloglobus nu are nicio înfrângere în campionat și are un avans de 12 puncte față de următoarea clasată, Viitorul II.

Dacă pierd la Înalta Curte nu mă interesează, nu e o problemă pentru mine. Nu acest proces e problema, pentru că pe oameni nu îi interesează cum se numește echipa. Ați văzut la Urziceni cum veneau oamenii când aveau rezultate? Îi spun Star, care e problema?!

La procesul cu despăgubirile e mare problemă, da. Acolo dacă zic că așa e, gata, s-a terminat. Insolvență și faliment. Dar îmi iau altă echipă.

Eu nu mai fac oferte, nu mai dau bani până nu se rezolvă problemele juridice. Sau o să investesc într-o echipă de Divizia B, cumpăr jucătorii acolo și îi împrumut la Steaua.

Iau jucători de 28-30 de ani, dau 200-300.000. Nu mai iau jucători de 20 de ani să dau milioane. O să fac o strategie. O să iau jucătorii pe altă echipă, apoi o să-i împrumut la Steaua. Echipa aia de Liga 2, stai, că sunt în tratative, să vedem, să o iau.

Pe aia o întăresc doar cu jucători tineri. Îi iau ca investiție, să-i vând apoi, să iau 7-8, 10 milioane. Nu are legătură cu Berceniul, e o echipă, cum se numește? Electroaparataj….nu știu, e pe locul 1 în Divizia C. Electromagnetica sau…Metaloglobus, care e pe locul 1 acum. E un prieten de-al meu patron acolo, a declarat Becali la DigiSport.

Steaua are și ea echipă secundă în Liga 3, însă aceasta nu o duce foarte bine în seria din care face parte. După 14 meciuri desfășurate în 15 etape, Steaua II ocupă locul 10 în Seria 3 a Ligii 3, cu 18 puncte. Lider în această serie este SCM Pitești, cu 36 de puncte, echipă antrenată de Nicolae Dică.

Pe aceeași temă