Încă un abandon în Liga 3. Singura serie completă rămâne și ea în 15 echipe. „Am decis că este mai bine așa”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2015, 09:00 Special
  • După retragerea echipelor Ceahlăul II și AFC Astra II din noul campionat al Ligii 3, decizii luate în vedere de Comitetul de Urgență al FRF de miercuri, 12 august, excluderea din competițiile naționale a clubului Arieșul 1907 Turda de către Comitetul de Disciplină și Etică al FRF și totodată retragerea Speranței Răucești, iată că o nouă formație își anunță abandonul din acest eșalon cu aproximativ două săptămâni rămase până la startul noului sezon. ACS Metropolitan Ișalnița, fostă ACS Viitorul Municipal Craiova, club înscris, acceptat și alocat în Seria a III-a a Ligii 3 spune pas și el și se retrage în Liga a 4-a Dolj.

 

Nimic nu prevedea această schimbare bruscă de plan a echipei oltene, mai ales că în această vară conducătorii de la ACSVM Craiova depuneau actele la FRF de înscriere în noul sezon al Ligii 3 și, mai mult, de redenumire în ACS Metropolitan Ișalnița. Totuși, în urma unei analize mai amănunțite, autorităție locale din comuna doljeană au transmis că nu mai sunt dispuse să cheltuiască la fel de mulți bani ca până acum cu echipa și au luat hotărârea de a o coborî cu un eșalon, acolo unde costurile sunt mai mici și unde vor fi și satisfacții în privința rezultatelor.

Astfel, Liga a 3-a rămâne fără încă o echipă, iar ACS Metropolitan Ișalnița își va vedea de propriul drum în Liga a 4-a Dolj. Decizia de a coborî cu un eșalon nu a rămas singulară, schimbări în cadrul clubului luându-se și în privința staffului tehnic. Noii antrenori sunt Nicușor Belivacă și Cornel Ioana, aceștia urmând a se baza pe un nou lot format cu preponderență din juniori.

„Am decis că este mai bine așa, decât să continuăm la Liga a 3-a și să nu avem rezultate. Nu dispunem de bani mulți, iar în fotbalul din județ costurile sunt mai mici. Pornim de la zero, cu un nou staff tehnic, cu un nou lot, format din juniori din localitate. Ca obiectiv, vom avea să îi creștem pe acești copii, nu avem ce să ne propunem altceva”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Dumitru Firu, președintele echipei din Ișalnița.

Chiar dacă va evolua în Liga a 4-a, ACS Metropolitan se pregătește pentru noul sezon în condiții pe care nici măcar echipe de Liga 2 nu și le permit. Oltenii sunt încă de vinerea trecută în cantonament la Băile Felix, acolo unde vor mai rămâne până duminică.

Seria a III-a rămâne și ea cu 15 echipe, ca celelalte patru din Liga 3

Altfel, Seria a III-a a Ligii 3, cea în care fusese repartizată pentru noul sezon ACS Metropolitan Ișanița va suferi din nou modificări. Miercuri, Comitetul de Urgență al FRF anunța retragerea din această serie a clubului Astra II și înlocuirea sa cu CN Dinicu Dolescu. Grupa rămânea astfel cea mai numeroasă dintre toate cele cinci, cu 16 echipe, însă, acum, abandonului Ișaniței produce noi schimbări. Seria a III-a va avea acum același număr de echipe ca și celelalte patru, 15, adică va fi incompletă și va face ca în fiecare etapă cineva să stea pentru că nu are adversar.

Iată ce adversare avea în Seria a III-a ACS Metropolitan Ișalnița: CS Ștefănești, CS Afumați, CS Concordia Chiajna II, CS Sporting Roșiori 2008, SCM Pitești, CS Altetic Bradu, ACS Urban Titu, ACS Podari, CS Sportul Vișina Nouă, FC Olt Slatina, ACS Sporting Turnu Măgurele, AS FC Aninoasa, SC FC Voluntari II, AFC Înfrățirea Hărman și C.N. Dinicu Golescu.

ACS Metropolitan și-a aflat deja programul din Liga a 4-a

În privința noului campionat în care vor evolua ACS Metropolitan Ișalnița, AJF Dolj a tras la sorți programul primei runde a Ligii a 4-a, ce va lua startul pe 22 august. Și anul acesta prima ligă județeană din această parte a României va avea în componență tot 12 echipe după cum urmează: Viitorul Cârcea, Progresul Segarcea, Dunărea Bistreț, ACS Metropolitan Ișalnița, Danubius Bechet, Dunărea Calafat, Recolta Ostroveni, Luceafărul Craiova, Tractorul Cetate, SIC PAN Unirea, Știința Malu Mare și Unirea Leamna.

Meciurile din etapa inaugurală a ediției 2015-2016 din 22 august (sâmbătă, ora 11:00) sunt următoarele:

Luceafărul Craiova – Viitorul Cârcea
SIC PAN Unirea – Progresul Segarcea
ACS Metropolitan Ișalnița – Dunărea Bistreț
Tractorul Cetate – Danubius Bechet
Unirea Leamna – Dunărea Calafat
Știința Malu Mare – Recolta Ostroveni

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Aug. 2015, 09:00 Special
Pe aceeași temă