Hunedorenii și-au comemorat idolul

02 Feb. 2009, 17:15 Special

16 ani s-au scurs de la moartea celui mai emblematic fotbalist hunedorean, Michael Klein. Suporterii nu l-au uitat.

"Sânge «alb-albastru» picură de sus / Klein ține Corvinul departe de apus / Zboară, Corbule, până sus la cer, pe umăr la Mișa să-i dai al tău inel / Să-l pună în loc de soare, să strălucească el și-n orașul nostru deasupra de Castel".

Acesta a fost refrenul pe care cei peste 200 de ultrași hunedoreni, membri ai "Peluza Nord", l-au cântat obsedant în timp ce au mășăluit prin centrul civic al Hunedoarei până la bustul ridicat în memoria idolului lor, Michael Klein, decedat în urmă cu 16 ani.

Pe tot traseul, cu brațele îndreptate spre cer, fanii hunedoreni au scandat lozinci și au cântat versuri dedicate celui pe care l-au supranumit "Unicul căpitan al Corvinului", iar la vedere au purtat un banner imens pe care scria: "Flacăra inimii tale arde între Castel și furnale".

Lupta continuă

La bust fanii au fost întâmpinați de alte câteva sute de persoane: foști colegi de echipă ai lui Mișa din perioada de glorie a Corvinului, rude ale fotbalistului, sportivi, oficialități locale sau oameni simpli veniți cu toții să aprină o lumânare și să păstreze un moment de reculegere în cinstea celui care a fost "Unicul căpitan al Corvinului Hunedoara". La final, suporterii au vizionat fotografii și secvențe memorabile din cariera lui Mișa grupate într-un filmuleț realizat chiar de ei. Pelicula s-a încheiat cu mesajul: "Mișa a luptat pentru fiecare minge. Acum e rândul nostru să luptăm pentru Corvinul".

"Drag erou, nici azi nu te-am uitat / Sufletul tău bate neîncetat / Noi suferim
mereu, cântând la bustul tău / Sperând că într-o zi vei fi din nou"

Versuri dedicate lui Mișa Klein de ultrașii din Peluza Nord

Articol scris de Sami Tamaș

 

02 Feb. 2009, 17:15 Special
Pe aceeași temă