Giurgiu și-a aflat campioana. În Vaslui, Atletico a câștigat la Comisie. Programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jun. 2015, 21:50 Actualizat: 17 Jun. 2015, 14:02 Special

UPDATE: Vaslui: Atletico Vaslui / FC Gârceni

Comisia de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal Vaslui a dat dreptate conducătorilor echipei Atletico Vaslui în privința absenței vizelor medicale de pe carnetele de joc ale fotbaliștilor de la Pajura Huși, validând cu 3-0 la „masa verde” pentru formația antrenată de Gabriel Crăciun, după ce, pe teren, în penultima etapă a play-off-ului scorul a fost egal, 5-5.

Astfel, Atletico a revenit pe primul loc în clasamentul final al play-off-ului Ligii a IV-a Vaslui, la egalitate de puncte cu FC Gârceni (15 puncte), însă cu avantajul rezultatelor din meciurile directe: 2-0 la Gârceni și 0-1 pe teren propriu.

În aceste condiții, Atletico va reprezenta județul Vaslui la barajul de promovare în Liga 3 împotriva SC Bacău II. Meciul tur are pe 20 iunie, la Bacău, iar returul e pe 27 iunie, la Vaslui.


 

Duminică ar fi trebuit să aflăm ultimele două campioane județene din totalul de 42. Dacă în privința județului Giurgiu am aflat deținătoarea titlului după ce Arsenal Malu a câștigat finala play-off-ului Ligii a IV-a în fața celor de la Unirea Izvoarele, în cazul județului Vaslui situația este mai complicată. FC Gârceni s-a impus în jocul decisiv cu Atletico Vaslui, scor 1-0, și a câștigat campionatul pe teren, însă Comisia de Disciplină a AJF ar putea-o duce la baraj pe adversară. Atletico Vaslui a făcut contestație după remiza de la Pajura Huși și a câștigat, însă s-a făcut apel și se așteaptă răspunsul final.

 

Giurgiu: Arsenal Malu / Unirea Izvoarele

Finala play-off-ului Ligii a IV-a Giurgiu, desfășurată duminică, de la ora 18:00, pe stadionul „Marin Anastasovici”, a purtat noroc echipei Arsenal Malu. Aceasta s-a impus cu 2-0 în meciul cu Unirea Izvoarele și a devenit campioana județului. „Tunarii” vor merge la barajul pentru promovarea în Liga 3, acolo unde o vor întâlni pe FC Voluntari II. Primul joc al dublei manșe are loc în Ilfov, pe 20 iunie, iar returul se va juca în Giurgiu, o săptămână mai târziu.

Arsenal Malu a dat calculele peste cap în finală, trecând de Unirea Izvoarele, echipă care pornea cu prima șansă la titlu având în vedere rezultatele favorabile pe care le-a avut în timpul campionatului cu adversarul de duminică, 3-0 acasă și 1-1 la Malu.

Vaslui: Atletico Vaslui / FC Gârceni

Ultima etapă a play-off-ului Ligii a IV-a Vaslui, a 6-a, desfășurată duminică de dimineață, a adus și marea surpriză. FC Gârceni a câștigat cu 1-0 meciul de pe terenul liderului Atletico Vaslui și a devenit campioana județeană. Clubul din Gârceni avea un punct în spate înaintea acestui joc și acum, după această victorie la limită, a trecut pe primul loc în clasament. Câștigătoarea va juca în barajul pentru promovare în Liga 3 cu Sport Club II Bacău, prima întâlnire urmând a se desfășura la Bacău.

Totuși, bucuria campioanei de pe teren ar putea fi umbrită de Comisiile AJF-ului. Vremea Nouă scrie că Atletico Vaslui ar putea reprezenta județul la barajul pentru promovare după ce conducerea echipei a făcut o contestație înaintea meciului de runda trecută cu Pajura Huși, partidă încheiată la egalitate, scor 5-5, și că a câștigat-o. Gruparea din Huși a făcut apel, astfel că se așteaptă decizia Comisiei de Disciplină pentru a afla dacă Atletico va reveni pe primul loc după ce va beneficia de o victorie la „masa verde”.


 

Înfrățirea Agromec Hărman și Speranța Răucești au devenit campioane sâmbătă

Sâmbătă am aflat încă două campioane județene. Înfrățirea Agromec Hărman a câștigat duelul de la distanță cu ASF Zărnești și a devenit campioana Brașovului, în timp ce Speranța Răucești a profitat pe statutul de favorită în lupta cu Voința Ion Creangă și Victoria Horia și și-a adjudecat titlul în Neamț.

Ultimele două campionate care nu știu reprezentanta care va merge la barajul pentru promovarea în Liga 3 sunt Giurgiu și Vaslui. Le vom afla în schimb duminică.

 

Brașov: Înfrățirea Agromec Hărman / ASF Zărnești

Ultima etapă a Ligii a IV-a Brașov a dus la desemnarea campioanei județene și totodată a reprezentantei la barajul pentru promovarea în Liga 3. Înaintea rundei de sâmbătă calculele erau simple. Cum ASF Zărnești câștiga la „masa verde” cu Civitas Făgăraș, echipă retrasă, Înfrățirea Agromec Hărman avea nevoie de o victorie la limită pe teren propriu cu Viitorul Ghimbav pentru a cuceri titlul, chiar dacă s-ar fi aflat la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi. 

Înfrățirea nu a avut însă emoții în meciul din fața propriilor suporteri, a câștigat cu 5-1 împotriva celor de la Viitorul Ghimbav și a câștigat pentru prima dată în istoria de 66 de ani a clubului campionatul Ligii a IV-a Brașov. Cum primele două clasate erau la egalitate de puncte, 78, departajarea s-a făcut la golaverajul din întreg sezonul. Mai întâi s-au luat rezultatele directe, însă ambele echipe au câștigat pe teren propriu cu 2-1, astfel că s-a merg pe următorul criteriu. Aici, Înfrățirea Agromec Hărman a avut un avantaj major: +96 (124-28), față de +64 (92-28), cât a avut ASF Zărnești.

După stabilirea acestei ultime necunoscute, Înfrățirea Agromec Hărman va juca dubla manșă a barajului pentru promovare în Liga 3 cu Viitorul Ungheni, campioana Ligii a IV-a Mureș. Primul meci, cel de pe 20 iunie, are loc în județul Brașov, iar al doilea, returul, de peste șapte zile, se va disputa pe terenul de la Ungheni.

Neamț: Speranța Răucești / Voința Ion Creangă / Victoria Horia

Speranța Răucești a devenit campioana județului Neamț după ce a câștigat meciul cu a doua clasată din play-off-ul Ligii a IV-a, Voința Ion Creangă, scor 1-0. Sâmbătă, la Răucești, a fost meci decisiv pentru câștigarea campionatului județean. Cu trofeul pe masă, jocul dintre primele două cele mai bune echipe din Neamț a fost echilibrat în prima repriză, drept dovadă și scorul întregistrat la pauză, 0-0. Speranța a marcat golul decisiv în mitanul al doilea și și-a asigurat astfel titul și dreptul de a evolua în dubla manșă a barajului ce duce la promovarea în Liga 3.

Speranța Răucești va întâlni la baraj pe Unirea Mircești, campioana județului Iași. Primul meci îl va juca în deplasare, pe 20 iunie, iar returul pe teren propriu, pe 27 iunie.

Rezultate etapa 3 play-off, ultima:

Bradul Borca – Victoria Horia   1-1 (0-0)
Speranța Răucești – Voința Ion Creangă  1-0 (0-0)

Clasamentul final al play-off-ului Ligii a IV-a Neamț:

1. Speranța Răucești 3 2 0 1 4-4 9 pct.
2. Victoria Horia 3 1 1 1 4-3 5
3. Voința Ion Creangă 3 1 0 2 3-6 5
4. Bradul Borca 3 1 1 1 7-5 4

Giurgiu: Arsenal Malu / Unirea Izvoarele. Duminică se dispută finala play-off-ului dintre cele două echipe.

În semifinale, Arsenal Malu (locul 2 din Seria Sud) a câștigat cu 3-1 partida disputată cu Argeșul Mihăilești (locul 1 din Seria Nord), iar Unirea Izvoarele (locul 1 din Seria Sud) a trecut cu 3-0 de Zmeii Ogrezeni (locul 2 din Seria Nord). În urma acestor rezultate putem trage concluzia că echipele din Seria Sud au fost mult mai puternice față de cele din Nord.

Unirea Izvoarele pleacă în meciul de duminică cu prima șansă la titlu având în vedere rezultatele favorabile pe care le-a avut în timpul campionatului cu Arsenal Malu, 3-0 acasă și 1-1 la Malu.

Vaslui: Atletico Vaslui / FC Gârceni. Ultima etapă a play-off-ului din Liga a IV-a Vaslui va desemna, logic, și campioana. Cele două echipe pretendente la titlu se vor întâlni chiar în meci direct, duminică. Atletico Vaslui are un avans de un punct în clasament, deci îi convine și un rezultat de egalitate. Câștigătoarea va juca în barajul pentru promovare în Liga 3 cu Sport Club II Bacău (BC)

Penultima etapă din Liga a IV-a Vaslui a adus un rezultat surpriză în dreptul liderului play-off-ului. Atletico Vaslui s-a împiedicat pe terenul ultimei clasate din acest turneu și a remizat dramatic, scor 5-5. Semieșecul reduce astfel avantajul de trei puncte față de FC Gârceni și aprinde și mai mult lupta pentru câștigatea campionatului. Ocupanta locului doi a câștigat joi la „masa verde” cu Juventus Falciu, care nu s-a prezentat la joc.

Atletico pare favorită înaintea meciului de duminică după ce în turul play-off-ului a câștigat la Gârceni cu 2-0 și acum este avantajată și dacă obține un egal.

Rezultate etapa 5 play-off:

Pajura Huși – Atletico Vaslui  5-5
FC Gârceni – Juventus Falciu  3-0 (neprezentare)

Clasamentul arată astfel înaintea ultimelor două etape din play-off:

1. Atletico Vaslui 5 4 1 0 28-7 13 pct.
2. FC Gârceni 5 4 0 1 15-8 12
3. Juventus Falciu 5 1 0 4 11-32 3
4. Pajura Huși 5 0 1 4 10-17 1

Etapa 6 play-off, ultima:

Atletico Vaslui – FC Gârceni
Juventus Falciu – Pajura Huși


 

Joi dimineață, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor barajului de promovare în Liga 3. Se cunosc deja 38 de echipe campioane din cele 42 de campionate, în Brașov, Giurgiu, Neamț și Vaslui rămânând ca cel târziu în weekend să se afle și aceste ultime reprezentante.

42 de campioane județene se vor întâlni în 21 de duble tur-retur, pe 20 și 27 iunie.

Iată meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3:

Performanța Ighiu (AB) – Progresul Pecica (AR)
FC Aninoasa (DB) – Unirea Bascov (AG)
Potaissa Turda (CJ) – Luceafărul Oradea (BH)
Înfrățirea Agromec Hărman (BV) – Viitorul Ungheni (MS)
Olimpia Râmnicu Sărat (BZ) – Avântul Valea Mărului (GL)
FC Chitila (B) – CSM Oltenița (CL)
Viitorul II Constanța (CT) – Granitul Babadag (TL)
AFC Odorheiu Secuiesc (HR) – Nemere din Ghelința (CV)
CNS Cetate Deva (HD) – Gilortul Târgu Cărbunești (GJ)
FC Voluntari II (IF) – Arsenal Malu (GR)
ACS Fotbal Comuna Recea (MM) – Voința Cetate (BN)
CS Universitatea II Craiova (DJ) – Pandurii Cerneți (MH)
Unirea Mircești (IS) – Speranța Răucești (NT)
Sporting Turnu Măgurele (TR) – AS Milcov (OT)
Petrolistul Boldești (PH) – Unirea Fierbinți (IL)
Olimpia II Satu Mare (SM) – Luceafărul Bălan (SJ)
Inter Dorohoi (BT) – Bucovina II Pojorâta Ciocănești (SV)
ASU Politehnica Timișoara (TM) – Voința Lupac (CS)
Sport Club II Bacău (BC) – Atletico Vaslui (VS)
Măgura Cisnădie (SB) – Flacăra Horezu (VL)
Victoria Traian (BR) – FC Panciu (VN)

Prima echipă va fi gazdă în manșa tur, care va avea loc pe 20 iunie, ora 17:30. Returul va avea loc pe 27 iunie, ora 17:30, pe terenul celei de-a doua echipe. Ultima zi pentru depunerea tabelelor nominale cuprinzând jucătorii care participă la jocurile de baraj este 17 iunie. Până pe 15 iunie, asociațiile județene de fotbal, respectiv AMFB, sunt obligate să comunice FRF – Departamentul de Competiții, în scris, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum și copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului respectiv/bonului de înregistrare a documentației la M.T.S..


 

Cele 42 de campionate județene sunt aproape de punctul final. Dacă nu s-a încheiat deja prima competiție la nivel local sau nu se știe încă matematic campioana, aceste necunoscute se vor stabili la finalul acestei săptămâni. În patru județe încă nu se știe reprezentanta de la barajul de promovare în Liga 3, fie din cauză că au mai rămas de disputat finale de play-off-uri, ori una sau două etape.

Liga2.ro a pus cap la cap toate clasamentele și vă prezintă situația din cele 41 de județe și Capitală. Se cunosc deja 38 de campioane, sub semnul întrebării rămânând reprezentantele din județele Brașov, Giurgiu, Neamț și Vaslui.

Din acest sezon, cele 42 de campioane de județ din România vor lupta pentru promovarea în Liga 3 într-un sistem nou. Vor fi 21 de meciuri în care se va juca tur-retur, fiecare echipă urmând a evolua o dată pe teren propriu. Până acum, cluburile participante la acest baraj ajungeau în cel de-al treilea eșalon după ce jucau un singur meci, pe teren neutru. Acum, fiecare va avea avantajul stadionului propriu și are șansa de a redresa ce inițial a stricat, dacă e cazul.

Federația Română de Fotbal va stabili joi, 11 iunie, cele 21 de meciuri ale barajului de promovare în Liga 3, datele de disputare urmând a avea loc pe 20 iunie (manșa tur) și 27 iunie (manșa retur).

Iată situația pe județ a campioanelor din Liga 4:

Alba: Performanța Ighiu
Arad: Progresul Pecica
Argeș: Unirea Bascov
Bacău: Sport Club II Bacău
Bihor: Luceafărul Oradea
Bistrița-Năsăud: Voința Cetate
Botoșani: Inter Dorohoi
Brașov: Înfrățirea Agromec Hărman
Brăila: Victoria Traian
București: FC Chitila
Buzău: Olimpia Râmnicu Sărat
Caraș-Severin: Voința Lupac
Călărași: CSM Oltenița
Cluj: Potaissa Turda
Constanța: Viitorul II Constanța
Covasna: Nemere din Ghelința
Dâmbovița: FC Aninoasa
Dolj: CS Universitatea II Craiova
Galați: Avântul Valea Mărului
Giurgiu: Arsenal Malu
Gorj: Gilortul Târgu Cărbunești
Harghita: AFC Odorheiu Secuiesc
Hunedoara: CNS Cetate Deva
Ialomița: Unirea Fierbinți
Iași: Unirea Mircești
Ilfov: FC Voluntari II
Maramureș: ACS Fotbal Comuna Recea
Mehedinți: Pandurii Cerneți
Mureș: Viitorul Ungheni
Neamț: Speranța Răucești
Olt: AS Milcov
Prahova: Petrolistul Boldești
Satu Mare: Olimpia II Satu Mare
Sălaj: Luceafărul Bălan
Sibiu: Măgura Cisnădie
Suceava: Bucovina II Pojorâta Ciocănești
Teleorman: Sporting Turnu Măgurele
Timiș: ASU Politehnica Timișoara
Tulcea: Granitul Babadag
Vaslui: Atletico Vaslui (*FC Gârceni a câștigat pe teren campionatul, însă Atletico a făcut o contestație la AJF și a urcat pe primul loc după ce a primit aviz favorabil de la comisii)
Vâlcea: Flacăra Horezu
Vrancea: FC Panciu


 

Liga2.ro vă prezintă REGULAMENTUL PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂ‚ȘURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA A 3-A, CAMPIONATUL EDIȚIEI 2015 / 2016:

1. Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 23 aprilie 2014, promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediției 2015/2016, cele 21 de echipe câștigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 campioane declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfășoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenurile fiecărei echipe, la data de 20 iunie 2015 și 27 iunie 2015 cu începere de la ora 17.30.

2. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică sau care fac dovada depunerii actelor pentru obținerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS).

3. În situația în care după disputarea celor două jocuri egalitatea se menține (la puncte și golaveraj), se va lua în considerare numărul mai mare de goluri marcate în deplasare, fiind declarată câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă și în aceste condiții egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se menține și după reprizele de prelungire, echipa câștigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul  de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

4. Sancțiunile care decurg din cumulul de cartonașe galbene primite de jucători în campionatul Ligii a 4-a nu acționează în meciurile de baraj, menținându-se numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare (cartonaș roșu).

5. Asociațiile județene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice FRF – Direcția Competiții, în scris, până la data de 15 iunie 2015, echipele  calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum și copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului / bonului de înregistrare a documentației la M.T.S.

6. Cluburile ale căror echipe s-au calificat la jocurile de baraj au obligația să depună la FRF, până la data de 17 iunie 2015, tabele nominale cuprinzând jucătorii care participă la jocul de baraj, tabele care vor cuprinde următoarele date:
a) Numele și prenumele jucătorilor, data și locul nașterii;
b) Numărul carnetului de legitimare/ licenței;
c) Tabelul va fi semnat și ștampilat  de reprezentantul legal al clubului;
d) Confirmarea  făcută de asociația județeană de fotbal competentă din care rezultă că jucătorii din tabel au drept de joc pentru echipa respectivă, au viză anuală pe 2015 și viză medicală valabilă (conform art.9 din RSTJF – viză medicală aplicată la Cabinete de Medicină Sportivă).
e) Confirmarea asociației județene de fotbal cu privire la achitarea sumei prevăzute la punctul 9 lit. a.

7. În jocurile de baraj sunt aplicate următoarele reguli:
a) pot fi efectuate maxim 4 înlocuiri de jucători;
b) nu este obligatorie folosire a jucătorilor juniori sau a jucătorilor sub 21 de ani;
c) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licența;
d) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;
e) echipa organizatoare a meciului tur se stabilește prin tragere la sorți, returul urmând să se desfășoare pe terenul celeilalte echipe care va avea calitatea de organizatoare.

8. Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa gazdă a fiecărui joc, inclusiv cheltuieli cu arbitrii și observatorii (baremuri de arbitraj / observare) în valoare de 3.000 lei; baremurile sunt corespunzătoare Ligii a 3-a;

9. Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
a) Să achite AJF la care sunt afiliate, până la data de 15 iunie 2015, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu arbitrii, observatorii. Nerespectarea
acestei obligații conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;
b) Să asigure toate condițiile prevăzute de ROAF pentru organizarea unui joc oficial;
c) Stadionul pe care se va desfășura jocul de baraj trebuie să fie omologat cel puțin pentru nivelul Ligii a 4-a.

10. Au drept de joc la jocurile de baraj jucătorii legitimați sau transferați cu cel puțin șase etape înainte de terminarea returului campionatului Ligii a 4-a.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Jun. 2015, 21:50 Actualizat: 17 Jun. 2015, 14:02 Special
Pe aceeași temă