FRF salvează campioanele din Liga a IV-a!!

15 Jun. 2009, 22:03 Special
FRF salvează campioanele** din Liga a IV-a!!

În cursul acestei seri, toate asociațiile județene au intrat în posesia unui comunicat de urgență din partea FRF referitor la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Mult-discutatul CIS (certificat de identitate sportivă) nu mai reprezintă o problemă pentru campioanele județene.

Decizia FRF, de a prelungi termenul până la care echipele campioane își pot obține certificatul, a lămurit situația în multe județe. Deja o serie de scandaluri erau în toi în Arad, Caraș Severin și multe alte județe, punându-se problema ca reprezentantele la baraj să fie desemnate echipe mai slab clasate la finalul sezonului, dar deținătoare ale certificatului în discuție.

Dar iată mai jos, comunicatul care a salvat situația

 

 

COMITETUL DE URGENȚĂ‚

Decizia nr.12/15.06.2009

   

În conformitate cu dispozițiile art.36 din Statutul FRF, Comitetul de Urgență:
– ia act de faptul că un număr de 16 echipe câștigătoare ale campionatului Ligii a IV-a nu a obținut încă de la MTS Certificatul de Identitate Sportivă dar au demarat procedurile în acest scop;
– apreciază că participarea la barajul pentru promovare a unui număr mare de echipe clasate pe poziții inferioare în campionatul Ligii a IV-a ar compromite spiritul de sportivitate și valoarea competiției;

Pentru aceste considerente, prin derogare de la dispozițiile art.30.1.1.din ROAF, se aprobă ca la barajul de promovare în Liga a III-a din data de 17.06.2009, să participe toate echipele câștigătoare ale campionatelor Ligii a IV-a, urmând ca până la data de 15.07.2009, structurile sportive câștigătoare ale jocurilor de baraj să-și completeze documentele necesare și să se afilieze la FRF.

În cazul în care structurile sportive ale căror echipe au promovat nu se vor afilia până la acest termen, dreptul de participare la campionatul Ligii a III-a va fi atribuit unei alte echipe în conformitate cu dispozițiile ROAF.

Secretariatul General și Direcția Competiții vor pune în aplicare prezenta hotărâre.

 

Semnează: 

Președinte FRF Mircea Sandu
Primvicepreședinte  Dumitru Dragomir
Vicepreședinte Patrițiu Abrudan

 

 

15 Jun. 2009, 22:03 Special
Pe aceeași temă