Frățică: „Nu văd nicio scăpare pentru Severin”

Mihai Andries 27 Jun. 2013, 21:00 Special
Frățică:**

Președintele executiv al CS Turnu Severin nu vrea să-i cânte prohodul echipei pe care a mutat-o de la Craiova pe malul Dunării, dar crede din ce în ce mai tare în desființarea formației oltene.

Un stadion renovat și modernizat, un buget adecvat performanței și multe alte premise pentru crearea unui adevărat cult fotbalistic la malul Dunării, cam acestea au fost argumentele cu care conducătorii orașului Severin i-au ademenit pe oficialii clubului Gaz Metan CFR Craiova să se mute cu tot cu echipă la malul Dunării. Proiectul CS Turnu Severin a părut că funcționează întrucât s-a promovat, în premieră în istoria orașului Severin, în Liga I, și se crease o emulație frumoasă în jurul echipei, la multe meciuri media spectatorilor fiind peste a celorlalte dueluri din țară, dar în final suporterii au asistat neputincioși la declin. Inexplicabil, bugetul promis a suferit modificări severe, s-au „fluturat” variante de redresare cu diverși oameni de afaceri români, italieni și greci, dar într-un final s-a ajuns ca jucătorii și angajații clubului să nu fie remunerați cu lunile și să se hrănească doar cu promisiuni. Cum fotbal fără bani nu se face, inevitabilul s-a produs: CS Turnu Severin a retrogradat în Liga a II-a din cauza licenței, pe plan sportiv culegând aplauze și aprecieri pentru parcursul avut și pentru dârzenia cu care s-a încăpățânat să „moară”. Între timp au „curs” litigiile, datoriile s-au amplificat și jucătorii au fost declarați liberi de contracte de comisiile LPF pe capete, fugind care încotro. Faptul că vor juca din nou în Liga a II-a a fost acceptat într-un final de frumosul public de la Severin, însă spectatorii de rând au toate șansele să nu-și vadă echipa evoluând nici în „B”, deoarece edilii orașului nu par dispuși să stingă datoriile acumulate și să continue în fotbal.

„O să o îngroape ca pe FC Drobeta”

Președintele executiv al CS Turnu Severin, craioveanul Gheorghe Frățică, nu înțelege „liniștea” de pe malul Dunării și este convins că echipa pe care a creat-o și a promovat-o an de an împreună cu prietenul său, Vasile Cârstea, directorul Romgaz, se îndreaptă cu pași repezi spre desființare.

„Ce să mai fie la echipă?! Nimic nou și nu văd ce variante ar avea să o salveze de la desființare. Toți au proiecte, dar nu au bani. Sincer, nu văd nici o scăpare pentru Severin. O să o îngroape ca pe FC Drobeta… Mi-aș dori să se mențină în Liga a II-a, pentru că numai eu știu cât am muncit la echipa asta, am luat-o de la zero cu ea și am pus umărul la promovarea în Liga I, dar viitorul nu-mi sună bine deloc. Nimeni de la Severin nu mai zice nimic, deși e a lor, ceea ce mă face să cred că nu vor s-o mai țină. Au văzut oamenii că jucători nu mai sunt, datoriile sunt mari, urmează să fie depunctată pentru neachitarea restanțelor către fotbaliști și au zis, probabil, că e mai bine să renunțe la fotbal. E mare păcat, le-am dat o echipă cu un proiect frumos, nu trebuia decât să se țină de cuvânt și să se ocupe de echipă”, a declarat Gheorghe Frățică.

Omul de fotbal craiovean a mărturisit că nu va mai lua parte la un eventual proiect și că îi va lăsa pe cei de la Severin să salveze singuri echipa dacă au de gând să continue. „Nu mă mai implic în nici un proiect, indiferent care ar fi ăla, dar eu nu știu de existența vreunuia. Îi las pe ei să se ocupe de tot, eu mă retrag și le-am spus-o răspicat, dar nu au luat nici o atitudine. Trebuie să ne întâlnim cât mai curând și să descurcăm actele, să facă ce vor cu echipa. Repet, mi-aș dori foarte mult să văd că echipa va juca în Liga a II-a, dar am mari rezerve”, a punctat Gheorghe Frățică.

Screciu: „Există riscul să ne desființăm

Contactat telefonic și chestionat în legătură cu CS Turnu Severin, viceprimarul Marius Screciu, omul care s-a ocupat de echipă în returul campionatului trecut al Ligii I, a recunoscut că în prezent viitorul este sumbru.

„Nu știu ce să vă zic. Nu există nici un proiect și există riscul să ne desființăm, pentru că noi, ca primărie, nu putem plăti salariile jucătorilor din punct de vedere legal. Am mai discutat cu diverși oameni de afaceri să preia echipa, dar nu am rezolvat nimic. Suntem în stand-by deocamdată, tatonăm… Dacă nu găsim pe cineva să investească echipa nu va putea continua activitatea. Îmi pare rău, dar asta e situația. Sper ca săptămâna viitoare să avem vești mai bune”, a declarat viceprimarul Marius Screciu, pentru GdS.

 

Sursa: Gazeta de Sud

Mihai Andries 27 Jun. 2013, 21:00 Special
Pe aceeași temă