Farul, în pragul desființării: „Luni îmi pot retrage sprijinul, închidem totul”

Mihai Andries 03 Aug. 2013, 17:20 Special
Farul, în pragul desființării:**

Criza financiară din Liga I este prezentă și în eșalonul imediat inferior, acolo unde există, de asemenea, mai multe cluburi care se chinuie să își ducă existența sau aflate chiar în pragul desființării. Unul dintre ele este Farul Constanța, grupare de tradiție care se află într-o imensă gaură financiară după plecarea patronului Gheorghe Bosânceanu. Actualul șef al echipei, Giani Nedelcu, spune că fostul conducător solicită plata a 9 milioane de euro și că, dacă nu își va retrage cererea, echipa va fi retrasă din campionat și chiar desființată.

„Noi am semnat un contract cu CJ, aceștia dorind să se implice la Farul, dar afacerea a căzut din cauza unui protocol cu domnul Bosânceanu. El cere toți banii pe care i-a băgat cât timp a fost la Farul. Sunt 9 milioane de euro. Acești bani trebuie să îi dea clubul Farul.

Dacă până luni nu avem hârtia de renunțare la bani, eu îmi retrag sprijinul. Închidem totul! Când am preluat echipa am avut două protocoale. Dacă nu era respectat unul, se activa al doilea. Din cauza situației financiare grele nu s-a respectat primul și s-a activat al doilea. În primul se stabilise o sumă de bani.

Al doilea protocol prevedea împrumutul lui către club cu 9 milioane. Dumnealui spune că nu va executa clubul, dar e greu să se mai implice cineva sperând ca Bosânceanu să nu execute clubul. Protocolul a fost depășit cu doi ani și nu s-a înscris la masa credală pentru că eram în insolvență. Dar o poate face când ieșim din insolvență.

Dacă acel protocol se închide, voi continua 100%, fără să fiu eu majoritar. Dacă nu se închide acel protocol, 100% nu voi mai continua. Eu nu trebuie să fac nicio presiune. Dacă domnul Bosânceanu înțelege că vom continua doar dacă ne dă hârtia, e foarte bine. Dacă nu, nu am ce presiuni să fac”, a dclarat Giani Nedelcu la Sport Total FM.

Mihai Andries 03 Aug. 2013, 17:20 Special
Pe aceeași temă