Fără coșciuge la miting. Suporterii din Constanța ies în stradă pentru a atrage atenția asupra situației dramatice prin care trec toate cluburile din oraș

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 15:10 Special

Suporterii iubitori de sport din Constanța au decis să iasă din nou în stradă. Situația delicată a majorității cluburilor din orașul de la malul mării i-a determinat pe fani să organizeze după Paște un miting în care să atragă atenția autorităților locale și oamenilor de afaceri până nu este prea târziu. În acest sens, au creat un eveniment pe o rețea de socializare, intitulat „ÎMPREUNĂ‚ SALVĂ‚M SPORTUL CONSTĂ‚NȚEAN„, acolo unde speră să atragă atenția cât mai multor persoane care să participe la acest miting. Joi, 16 aprilie, de la ora 17:45, din fața stadionului „Farul” va începe manifestația publică a suporterilor constănțeni.

„Invitați-vă prietenii să vină alături de noi! Un miting de amploare poate salva cu siguranță sportul constănțean! Ar trebui ca toți suporterii echipelor aflate în prag de desființare să fie prezenți și să mai aducă alături de ei și prieteni, colegi, rude, familii, etc, astfel încât să devenim o forță și să ne facem auziți”, așa sună unul dintre mesajele publicate de inițiatorul acestui eveniment.

Nu va fi prima acțiune de acest gen și probabil nici ultima, dar, din nefericire, niciuna din cele precedente nu a schimbat aproape deloc indiferența autorităților și lipsa de interes a oamenilor de afaceri din Constanța. Până acum s-a apelat la mitinguri, mărșăluiri pe străzi, donări de sânge, toate fără niciun rezultat.

„Organizez un miting pentru salvarea sportului de performanță din Constanța și îmi asum întreaga responsabilitate pentru această acțiune. Mitingul nu va avea tentă politică și nu va fi îndreptat împotriva unui om anume sau a unei instituții. Vom lupta pentru salvarea cluburilor de performanță din Constanța. Îl invit public pe domnul Cristian Dragomir (n.r. vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Constanța) la o întâlnire cu membri ai suporterilor, dar și ai cluburilor direct vizate (FC Farul, HCM Constanța, CVM Tomis, CSU Neptun sau ai fostei echipe de rugby Farul). Sunt așteptați toți iubitorii sportului de performanță din Constanta, dar și jucătorii, antrenorii sau conducătorii cluburilor direct vizate”, a scris Sorin Mihăilescu, unul dintre cei mai cunoscuți suporteri constănțeni, într-un comunicat publicat pe pagina sa de socializare. Acesta a mai declarat că cererea de autorizare a mitingului a fost depusă la Primăria Constanța, iar evenimentul a fost fixat pentru ziua de joi, 16 aprilie.

Din fața tribunei oficiale a stadionului „Farul” până la prefectura Constanța

Mihăilescu nu a fost inițiatorul acestui miting, i s-a alăturat pe parcurs și odată cu aprobarea sa a devenit cel care își va asuma responsabilitatea pentru această acțiune. Constănțeanul a anunțat că la acest protest nu vor exista coșciuge, așa cum s-a dorit inițial, ci va fi un eveniment extrem de serios. „Mitingul va avea loc joi, 16 aprilie, începând cu ora 17:45. Întâlnirea va avea loc în fața tribunei oficiale a stadionului „Farul”. La ora 18:00 se va pleca din fața tribunei oficiale prin curtea interioară a stadionului până la stadionul de rugby. Se va scanda pentru această echipă de tradiție a sportului românesc desființată abuziv. Se va merge pe Strada Primăverii – Str. Ion Rațiu – B-dul Tomis. Ne vom opri la Sala Sporturilor și vom staționa 10 minute acolo. Vom continua traseul până în fața prefecturii Constanța. Mitingul va dura până la ora 20:00″, a mai scris Sorin Mihăilescu.

Situații dramatice la toate cluburile sportive din Constanța

Din cauza unei prevederi legale care obligă cluburile să nu aibă litigii cu finanțatorul, Consiliul Județean Constanța nu mai poate da bani campioanelor de la handbal și volei masculin (HCM Constanța, CVM Tomis), dar nici fetelor de la CSU Neptun, cluburi care ar urma să aibă soarta celor de la RCJ Farul Constanța, desființați la finalul lunii trecute. În ultimele zile, jucătorii echipelor enumerate mai sus au ieșit în fața presei, cerând ajutor ca formațiile lor să nu fie lăsate să dispară.

Nici echipa de fotbal Farul Constanța nu o duce foarte bine din punct de vedere financiar în acest moment. Neplătiți de mai multe luni, jucătorii acestui club ce activează în Liga 2 au amenințat că meciul de vineri, cu ACS Berceni, ar putea fi ultimul în care să îmbrace tricoul alb-albastru în cazul în care nu li se vor achita din restanțe. Totuși, acesta ar putea fi salvat după ce Cristinel Dragomir, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, a declarat, marți, că, în următoarea ședință Farul va primi finanțare, clubul de fotbal nefiind în litigiu cu Consiliul Județean. Se așteaptă astfel întrunirea de luni, 20 aprilie, pentru a se știi exact ce bani vor fi virați către „marinari”.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 15:10 Special
Pe aceeași temă